Στο τσακ σώθηκε σήμερα το πρωί σκυλίτσα που έφαγε φόλα στα Φιλιατρά…


 

Δεν πρόλαβε καλά καλά να στεγνώσει το μελάνι από τις δηλώσεις του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Καλαμάτας, Θόδ. Μπρεδήμα, περί επιβολής φόρου σε ΔΕΗ, ΟΤΕ και τράπεζες για χρήση κοινόχρηστου χώρου, και την επίκληση σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Θάσου, και χθες απάντησε ο τέως αντιδήμαρχος Δημ. Μπούχαλης.

Όπως είπε, έχει ληφθεί απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η 51/2011 (όταν ήταν αντιδήμαρχος Οικονομικών), που προβλέπει τέλος χρήσης 3.000 ευρώ για κάθε ΑΤΜ, 15 ευρώ ανά στύλο ηλεκτρισμού, 50 ευρώ ανά τ.μ. για κάθε ταχυδρομικό κιβώτιο, 10 ευρώ ανά στύλο τηλεπικοινωνίας, 50 ευρώ ανά θέση δημόσιας τηλεφωνικής σύνδεσης και 50 ευρώ ανά υπαίθριο κατανεμητή.

Ο κ. Μπούχαλης πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει προηγηθεί εκείνου της Θάσου, ενώ βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τον ΟΤΕ και σε συζήτηση με τη ΔΕΗ. Αν δεν επέλθει συμφωνία, θα κινηθεί δικαστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Μπρεδήμας, ο οποίος ήταν παρών την ώρα της δήλωσης του τέως αντιδημάρχου, σχολίασε πως πρόκειται για μια «παγωμένη» διαδικασία με αμφίβολα αποτελέσματα.

Χ.Χ.