Κορμάς και Αλευράς στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ


 

Στο Δήμο Καλαμάτας έφθασε έγγραφο με το οποίο εγκρίνονται πιστώσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τα  κονδύλια για το Δήμο Καλαμάτας είναι λίγο μεγαλύτερα των 4 εκατ. ευρώ και μέσω αυτών θα εξοφληθούν κατά κύριο λόγο οφειλές μέχρι 31/12/2011 και κάποιες μέχρι 30/6/2012.

Η εξόφληση οφειλών θα γίνει άμεσα και, όπως σημείωσε χθες ο δήμαρχος Παν. Νίκας σε δηλώσεις του, μεγάλο ποσό θα δοθεί για οφειλές προς προμηθευτές και εργολάβους των πρώην καποδιστριακών Δήμων Άριος, Θουρίας και Αρφαρών.

Παράλληλα, εξέφρασε την ικανοποίησή του, γιατί με τα χρήματα αυτά θα «αναζωογονηθεί» οικονομικά ένα μέρος της τοπικής αγοράς, που υποφέρει από την τρέχουσα κατάσταση.

Να υπογραμμίσουμε, όμως, ότι το παραπάνω ποσό δεν πρόκειται να είναι δανεικό και… αγύριστο. Η εξόφλησή του θα γίνεται τμηματικά με την παρακράτηση πόρων από την κεντρική εξουσία.  

Από την άλλη πλευρά, μετά την απεμπλοκή της υπογραφής δανειακής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, πρόκειται να αρχίσει σύντομα η παρέμβαση στην οδό Κρήτης, μεταξύ Φαρών και Ψαρών.

Μέσω, όμως, αυτού του δανείου, θα γίνουν και ασφαλτοστρώσεις σε δημοτικά διαμερίσματα, ανακατασκευή πεζοδρομίων (αυτά είναι ήδη δημοπρατημένα), όπως και άλλα έργα.

Α.Π.