Έκτακτο Δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων


 

 

Ενέκρινε, τελικά, το Ελεγκτικό Συνέδριο, με απόφασή του που παρελήφθη χθες, τη σύναψη δανειακής σύμβασης μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, ώστε να γίνει διαμόρφωση του τμήματος της οδού Κρήτης από την οδό Φαρών μέχρι την οδό Ψαρών.

Η σύμβαση θα είναι ύψους 133.912,25 ευρώ και η υπογραφή της πλέον δεν κωλύεται, καθόσον το Ελεγκτικό Συνέδριο δέχθηκε την αίτηση ανάκλησης του Δήμου Καλαμάτας κατά πράξεως του Ζ΄ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ενώ υπέρ του Δήμου Καλαμάτας παρενέβη το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Πλέον, είναι εφικτή η εκτέλεση αυτού του αναγκαίου έργου, που θα βελτιώσει την ασφάλεια και την αισθητική του συγκεκριμένου πολυσύχναστου οδικού τμήματος.

Η απόφαση προοιωνίζεται, επίσης, θετική έκβαση για την απεμπλοκή του δανείου που επιδιώκει να συνάψει ο Δήμος Καλαμάτας προς εκτέλεση σημαντικών παρεμβάσεων.

Συγκεκριμένα, η παρέμβαση αφορά στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Φαρών μέχρι το ύψος της γεφυροπλάστιγγας στην οδό Λυκούργου. Μεταξύ άλλων, θα γίνουν εργασίες παρέμβασης καθ’ όλο το μήκος με την κατασκευή νησίδας, χαρακτηριστικό στοιχείο του δρόμου που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια και καταργήθηκε για να κατασκευαστεί ο αγωγός αποχέτευσης.

Επίσης, θα γίνει διευθέτηση του κόμβου μεταξύ Φιλελλήνων και Κρήτης με την τοποθέτηση φωτεινών σηματοδοτών.

Τέλος, επειδή και από το μελετητή αλλά και τη Δημοτική Αρχή η οδός Κρήτης θεωρείται βασικός άξονας της πόλης, τα χαρακτηριστικά της διατομής θα είναι τέτοια ώστε να παραμείνουν οι δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, με θέσεις στάθμευσης δεξιά και αριστερά συγχρόνως.

 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη