Εξασφαλίσθηκαν όλα τα χρήματα για την ολοκλήρωσή του νέου Δημαρχείου της Καλαμάτας


 

ΣΗΜΕΡΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΙ ΓΙΑ ΚΟΨΑΧΕΙΛΗ, ΤΣΙΜΙΚΛΗ ΚΑΙ… ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΤΙΜΩΡΙΑΣ

 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε χθες το απόγευμα στα ποδοσφαιρικά στέκια της πρωτεύουσας και όχι μονάχα, η είδηση της αποχώρησης της ομάδας της Γλυφάδας, της προσεχούς αντιπάλου της Καλαμάτας, από το πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής λόγω σημαντικών οικονομικών προβλημάτων.

Σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν χθες, η διοίκηση του συλλόγου των νοτίων προαστίων ενημέρωσε τους παίκτες ότι  η ομάδα αποσύρεται από το πρωτάθλημα και εν συνεχεία οι ποδοσφαιριστές εξέδωσαν ανακοίνωση γνωστοποιώντας τα σημαντικά προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν τους τελευταίους μήνες, απευθύνοντας πάντως έκκληση στη διοίκηση να πάρει πίσω την συγκεκριμένη της απόφαση καθώς σύμφωνα με τους ίδιους υπάρχουν οι δυνατότητες διεκδίκησης ανόδου στη Football League…

«Τα συσσωρευμένα, από τον Οκτώβριο, προβλήματα που αντιμετωπίζει η Π.Α.Ε. Α.Ο. Γλυφάδα, οδήγησαν στη σημερινή  εξέλιξη, που αφορά την ενημέρωση την οποία λάβαμε από την ομάδα μας, ότι σταματούν, πλέον, οι προπονήσεις, παύει η συνέχιση της προσπάθειας μας στο πρωτάθλημα της Football League 2.

Τα δεδομένα που αφορούν τη λειτουργία της ομάδας μας στον οικονομικό τομέα, σε σχέση με την τακτοποίηση και εξυπηρέτηση των συμφωνιών και δεσμεύσεων της, μας είναι γνωστά, τα βιώνουμε με δραματικό πλέον τρόπο, ωστόσο, η απόφαση που, ουσιαστικά, οδηγεί στην αποχώρηση της Γλυφάδας από το πρωτάθλημα και την υποστολή σημαίας με το πέταγμα λευκής πετσέτας, μας θλίβει βαθύτατα.

Από τον Οκτώβριο είμαστε απλήρωτοι ποδοσφαιριστές, προπονητικό τιμ και διοικητικό προσωπικό. Περνάμε δύσκολες στιγμές, νιώθουμε ότι είμαστε φυσικοί πρωταγωνιστές ανθρώπινων δραμάτων και τραγωδιών.

Υπάρχουν συμπαίκτες μας στην ομάδα, οι οποίοι αντιμετωπίζουν οξύ βιοποριστικό πρόβλημα και προφανώς δεν μπορούμε να το παρακολουθούμε, πλέον, αμέτοχοι ή μόνο με στωική διάθεση κι υπομονή.

Για πολλούς από εμάς, υπάρχει ο κίνδυνος της έξωσης από τα σπίτια τα οποία είχε νοικιάσει για εμάς η Π.Α.Ε. όπου ανήκουμε. Δυστυχώς κι εκεί, υπάρχει πρόβλημα με τα συμφωνηθέντα.

Σα να μην έφθαναν όλα αυτά, τα οποία για το καλό της ομάδας υπομένουμε, μας ανακοινώθηκε ότι από σήμερα σταματάμε τις προπονήσεις, γιατί δεν υπάρχει, πια, διάθεση συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Εμείς ζητάμε να μας επιτρέψουν να αγωνισθούμε και στα υπόλοιπα παιχνίδια του πρωταθλήματος, θέλουμε να μείνει η ομάδα ενεργή, γιατί, υπάρχουν οι δυνατότητες ώστε να ανέβουμε στην Football League», αναφέρεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση των ποδοσφαιριστών της Γλυφάδας.

 

Πραγματικότητα ή κόλπο;

Αργά το βράδυ πάντως, διέρρευσε φημολογία που θέλει τη συγκεκριμένη τακτική της διοίκησης να συνδυάζεται με πίεση προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις, προκειμένου να «περάσει τους όρους της». Μέχρι χθες δεν υπήρχε επίσημο έγγραφο στη διοργανώτρια αρχή, που να επιβεβαιώνει τη διάθεση αποχώρησης και οι άνθρωποι της Καλαμάτας βλέπουν κανονικά το ματς, περιμένοντας τις εξελίξεις.

 

Σήμερα τα σπουδαία για Κοψαχείλη, Τσιμικλή και τιμωρία

Πάντως η προετοιμασία ξεκινά κανονικά σήμερα και μάλιστα με διπλή προπόνηση στο στάδιο, πρωί και μεσημέρι. Το τεχνικό τιμ δεν υπολογίζει τον τραυματία Τσόπελα, αλλά και τον Κοψαχείλη που έκανε χθες μαγνητική και σήμερα θα φανεί το ακριβές μέγεθος της ζημιάς (σίγουρα δεν παίζει στη Γλυφάδα). Όσον αφορά τον Τσιμικλή, σήμερα θα φθάσει τελικά στα χέρια των ανθρώπων της ομάδας το Φ.Α. και τα όσα έχει γράψει ο διαιτητής Ψύχουλας για την αποβολή του στο ματς με τον Πανηλειακό. Το ίδιο ισχύει και για το θέμα των σπασμένων καθισμάτων, αλλά και των μπουκαλιών που έπεσαν.