Τα μηχανήματα αποσύρθηκαν και οι εργάτες έφυγαν από το Ακρογιάλι …


 

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΕΚΛΕΚΤΟΥΣ»

 

Του Νίκου Μπαλόπουλου

 

Η συνάντηση της Τετάρτης είχε ως μοναδικό στόχο τη γνωριμία με τους ποδοσφαιριστές… Η χθεσινή, όμως, κινήθηκε σε διαφορετική κατεύθυνση, αυτή της επαφής του νέου τεχνικού διδύμου της Καλαμάτας με τους ποδοσφαιριστές και της προσπάθειας εκμάθησης των δυνατοτήτων τους. Νίκος Κακαλέτρης και Τάκης Σακελλαρόπουλος έπιασαν δουλειά, δίνοντας με το καλημέρα το στίγμα τους και το πλάνο με το οποίο σκοπεύουν να πορευτούν.

Μεγάλη πειθαρχία, ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια και περισσότερη βαρύτητα στο κομμάτι της εκγύμνασης, που φαίνεται ότι βρισκόταν σε δεύτερη μοίρα για τον προκάτοχό τους. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με την προσπάθεια «αναγέννησης του εγωισμού των παικτών» και της βελτίωσης της ψυχολογίας τους, αποτέλεσαν το επίκεντρο της πρώτης προπόνησης των νέων προπονητών της Μαύρης Θύελλας. Στα παραπάνω πρέπει να προσθέσουμε και μια σειρά επιδιώξεων από την πλευρά τους, που έχουν να κάνουν, κυρίως, με τις καλύτερες συνθήκες προπόνησης, κάτι που, αν μη τι άλλο, φανερώνει τον επαγγελματικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται το έργο τους.

Πρέπει να πούμε, σχολιάζοντας γι’ ακόμη μία φορά το θέμα προπονητή, ότι η Καλαμάτα έχασε χρόνο,  μέσα από την προηγούμενη επιλογή της διοίκησής της, να εμπιστευθεί έναν άνθρωπο που δε γνώριζε τα δεδομένα και αποδείχθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις. Θα μπορούσε την επιλογή αυτή, που είναι προς τη σωστή πλευρά, να την είχε κάνει πριν από δύο και πλέον μήνες, κερδίζοντας σ’ όλα τα επίπεδα. Ελπίζουμε ότι δεν είναι αργά και ότι με νίκη επί του Πανηλειακού, ίσως και με δικαίωση στην έφεση, τα πράγματα θα είναι κατά πολύ καλύτερα. Από την άλλη, οφείλει και η διοίκηση να κάνει περισσότερα πράγματα, βοηθώντας τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές.

Τέλος, και όσον αφορά στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι και τη χθεσινή προπόνηση που επικεντρώθηκε σε τακτική, εκγύμναση και δίτερμα, φάνηκε ότι το τεχνικό τιμ προσπαθεί να πάρει αποφάσεις αλλά και να μάθει τους παίκτες. Το 4-2-3-1 φαίνεται να είναι το πλάνο τακτικής που θ’ ακολουθήσει, ενώ δεδομένες φαντάζουν αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Σκαρλάτος θα πάρει θέση στο αριστερό άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου Τριανταφυλλάκη, ο Γεωργιόπουλος έχει πιθανότητες για το αρχικό σχήμα, όπως και ο Γκάλιν, που ίσως επανέλθει στην κορυφή της επίθεσης. Όλα αυτά θα φανούν πιο καθαρά μετά τη σημερινή προπόνηση, που θα γίνει, όπως και η χθεσινή, στο Δημοτικό Στάδιο νωρίς το μεσημέρι, εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, γιατί σ’ αυτή την περίπτωση η ομάδα θα μεταβεί στο «Γ. Λουκαρέας».

 

Ο Ψύχουλας (Ευβοίας) άρχοντας του ντέρμπι

Ο Δημήτρης Ψύχουλας του Συνδέσμου Διαιτητών Ευβοίας ορίστηκε να σφυρίξει και να βγάλει βεβαίως εις πέρας με επιτυχία το μεγάλο κυριακάτικο παιχνίδι ανάμεσα στην Καλαμάτα και τον Πανηλειακό. Στο πλευρό του θα είναι ο Δημήτρης Φίλος, επίσης από το Σύνδεσμο Ευβοίας και ο Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου από την Αρκαδία.