Παρελθόν ο Γέφτοβιτς από την Καλαμάτα


Στην Κεντρική Σκηνή του ΔΗΠΕΘΕΚ η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας παρουσίαζει την ταινία «Ο Άθικτος» του Juan Carlos Fresnadillo .

 

Η ταινία:
Άθικτος /// Intacto (2001)
Σκηνοθεσία: Juan Carlos Fresnadillo
Παίζουν: Max von Sydow, Eusebio Ponsela
Διάρκεια: 108’

με την υποστήριξη της Ισπανικής Πρεσβείας και του Ινστιτούτου Cervantes

 

Τι είναι τύχη; Ποιοι από εμάς είναι τυχεροί και ποιοι άτυχοι; Ποιοι παράγοντες το κρίνουν αυτό; Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό; Πόσες πιθανότητες έχεις να διασχίσεις τρέχοντας έναν αυτοκινητόδρομο με τα μάτια κλειστά και να φτάσεις απέναντι ζωντανός;

 

Ο Άθικτος μας εισάγει σε μια μυστική κοινωνία όπου διοργανώνονται περίεργα παιχνίδια τύχης, με αποκορύφωμα την αναμέτρηση με τον πιο τυχερό άνθρωπο του κόσμου και με τίμημα την ίδια την ζωή των παιχτών.

 

Η ταινία βασίζεται σε μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα: Θεωρεί την τύχη ως ένα  αγαθό που μπορεί να κλαπεί από τους άλλους ή να αποτελέσει αντικείμενο συναλλαγής. Ένας σκοτεινός, αμοραλιστικός  κόσμος ανθρώπων που πιστεύουν στην τύχη και επιδίδονται σε ριψοκίνδυνα παιχνίδια, ξεδιπλώνεται με ατμοσφαιρικό τρόπο στο φιλμ, ένας κόσμος όπου η αγάπη είναι δύσκολο να ευδοκιμήσει.

 

Το μεταφυσικό κλίμα, το ανορθόδοξο μοντάζ, και το έξυπνο, ιδιαίτερο, σενάριο, αποτελούν τα στοιχεία που έκαναν τον Άθικτο μια από τις εκπλήξεις του σύγχρονου Ισπανικού κινηματογράφου και ταυτόχρονα ένα σινεφίλ εγχείρημα που δεν αφήνει αδιάφορο και τον πιο ανυποψίαστο θεατή.

 

ΩΡΑ ΠΡΟΒΟΛΗΣ — 21:15

ΕΙΣΟΔΟΣ — 4 ΕΥΡΩ

ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 18 ΕΤΩΝ — ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ