19-2-2012


 

Στις 10.30 αύριο η απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας

 

Να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που έχουν προγραμματίσει για αύριο Τετάρτη στις 10.30 το πρωί, έξω από το Εργατικό Κέντρο, κάλεσαν χθες τους εργαζόμενους με συνέντευξη ο πρόεδρος και ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας Σωτήρης Τσώνης και Παναγιώτης Στέφανος αντίστοιχα, καθώς και ο γραμματέας του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Χρήστος Σταθόπουλος.

«Ζητούμενο και κυρίαρχο σε αυτή την απεργία είναι η υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας και η υπογραφή εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αλλά και η εφαρμογή αυτών, γιατί, όπως είναι γνωστό, μια σειρά από πολλές κλαδικές συμβάσεις έχουν λήξει ή θα λήξουν το επόμενο χρονικό διάστημα και με τον καινούργιο νόμο, ο οποίος έχει περάσει για τη μετενέργεια, εφόσον δεν υπογραφεί νέα συλλογική, θα υπάρχουν τα δυσάρεστα αποτελέσματα των περικοπών. Γι’ αυτό είναι ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά να πάμε σε υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων» ανέφερε ο Σωτήρης Τσώνης.

Από την πλευρά της ΑΔΕΔΥ, ο Χρήστος Σταθόπουλος σημείωσε ότι είναι ψέμα πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι ένα εκατομμύριο. «Μας λένε σήμερα ότι ακόμη είμαστε πολλοί. Είμαστε κάτω από το 10% του εργατικού δυναμικού, όταν οι Γερμανοί και οι Νορβηγοί έχουν δημοσίους υπαλλήλους πάνω από το 15% του εργατικού δυναμικού τους. Όλα αυτά που έχουν ειπωθεί, είναι για να μας πείσουν ότι εμείς ευθυνόμαστε, για να ιδιωτικοποιήσουν τις δημόσιες υπηρεσίες με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους χρήστες τους».

Και ο Παναγιώτης Στέφανος συμπλήρωσε μεταξύ άλλων: «Η μετενέργεια των συμβάσεων αυτό το κρίσιμο τρίμηνο, η νέα εφεύρεση ότι όποιος εργοδότης δεν είναι συνδικαλισμένος πληρώνει άλλα λεφτά από τον συνδικαλισμένο, αυτό είναι ελληνική πατέντα. Αυτή η διαδικασία, η νέα κυβέρνηση να είναι τόσο απόλυτα με τους εργοδότες, δεν υπήρξε το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα και σε κανένα κράτος του κόσμου ούτε και σε άλλα καθεστώτα. Το στοίχημα της κοινωνίας είναι συγκεκριμένο, πρέπει όλοι να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια».

Μ.Ν.