Της Μαρίας Νίκα
Για σεξουαλική παρενόχληση οι δύο και για ναρκωτικά ο ένας κατηγορούνται, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι τρεις καθηγητές που τέθηκαν σε αργία στη Μεσσηνία από το αρμόδιο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Ο διευθυντής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιάννης Πλατάρος, μιλώντας χθες στο «Θ», αναφέρθηκε σε «πειθαρχικά παραπτώματα, για τα οποία έχει αποφανθεί η υπηρεσία, αλλά εκκρεμοδικούσαν, καθώς είχαν επιβληθεί ποινές, αλλά οι ενδιαφερόμενοι έκαναν προσφυγές».
Ο κ. Πλατάρος σημείωσε, επίσης, ότι πρόκειται για παλιές περιπτώσεις χρονίζουσες, «οι οποίες τίθενται σε αργία μέχρι την τελική απόφαση. Εκκρεμοδικούν, δεν πάει να πει ότι είναι οριστικά καταδικασμένοι. Σε πρώτη φάση έχουν καταδικαστεί είτε από πειθαρχικά είτε από ποινικά δικαστήρια. Αλλά βγήκε ξαφνικά ένας νόμος που λέει ότι όσοι έχουν εκκρεμείς υποθέσεις και δεν έχουν τελεσιδικίσει, τίθενται αυτομάτως σε αργία. Όμως, πρέπει να παρατηρήσω ότι ο νόμος είναι επί δικαίων και αδίκων. Δηλαδή, όποιος παραπεμφθεί απλώς στο δικαστήριο με κάποια σοβαρή κατηγορία, τον στέλνουν σπίτι του, πριν εκδικαστεί η υπόθεση ούτε καν σε πρώτο βαθμό. Δηλαδή, από το ένα άκρο φτάσαμε στο εντελώς άλλο;».
Από την πλευρά της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας ο πρόεδρος, Βασίλης Γεωργιόπουλος, μας είπε: «Εμείς, ως εκπαιδευτική κοινότητα και ως Α΄ ΕΛΜΕ, είμαστε εναντίον της αυτοδίκαιης αργίας ενός συναδέλφου με το παραμικρό. Αν μη τι άλλο, θεωρούμε ότι καταστρατηγείται το τεκμήριο της αθωότητος και αυτό είναι απαράδεκτο. Θα πρέπει, έστω πρωτόδικα, να καταδικαστεί για να εφαρμοστεί. Τουλάχιστον. Επειδή έκανε κάποιος μία καταγγελία και είναι υποχρεωμένη η διοίκηση να ασκήσει πειθαρχικό έλεγχο, θα τον βγάλουμε σε αργία; Ας καταδικαστεί στο πρωτοβάθμιο και εκεί το βλέπουμε. Αλλά δεν μπορούν να καταστρατηγούν το τεκμήριο της αθωότητος. Πριν αποδειχθεί ότι κάποιος είναι ένοχος να τον διώχνουν από τη δουλειά του. Σε αυτό είμαστε τελείως αντίθετοι».
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εμείς δεν καλύπτουμε επίορκους δημοσίους υπαλλήλους. Αν κάποιοι έχουν καταδικαστεί, ας γίνει αυτό που ορίζει ο νόμος».