Π. Τατούλης για ΣΥΡΙΖΑ: «Είστε πίσω από συμφέροντα εργολάβων και τραπεζιτών»


Της Βίκυς Βετουλάκη

 

Η παρουσίαση του στρατηγικού σχεδιασμού για την ανάπτυξη του τουρισμού και της προβολής της Περιφέρειας κυριάρχησε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με αναλυτικές εισηγήσεις από τους ανάδοχους των έργων και το Brand Name «Μυθική Πελοπόννησος».

Ωστόσο, πριν από την έναρξη συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, κατά τη διαδικασία των επερωτήσεων, τέθηκε το θέμα των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», με τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη να εξαπολύει ευθεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του Αλ. Τσίπρα, κατηγορώντας ότι κρύβονται πίσω από το δημοσίευμα, εργολάβους και τραπεζίτες.

 

Κόντρες

Επερώτηση για τις δημοπρασίες έργων που ανέφερε το «Πρώτο Θέμα» είχε καταθέσει ο σύμβουλος του συνδυασμού «Αγωνιστική Συνεργασία», Νίκος Πατσαρίνος, ο οποίος παρατήρησε ότι η Περιφέρεια αποφεύγει να απαντήσει για ατασθαλίες υπηρεσιών και ζήτησε στοιχεία για όσα έργα υπάρχει εμπλοκή συγγενικών προσώπων του κ. Τατούλη μέχρι β΄ βαθμό συγγενείας. Μάλιστα, επισήμανε ότι συνηθίζεται η νομιμοφάνεια και πως στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν έργα που γίνονται με νομιμότητα, αλλά είναι στημένα.

Αρχικά απάντησε η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, δίνοντας γραπτή απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, ενώ τόνισε πως στην Περιφέρεια ποτέ δεν έχει δοθεί έργο με ανάθεση και πάντα ακολουθείται η διαγωνιστική διαδικασία. Επίσης, παρατήρησε πως με ψέματα θίγονται άνθρωποι και οικογένειες. Ανταπαντώντας ο κ. Πατσαρίνος είπε πως η Περιφερειακή Αρχή «πετάει την μπάλα στην κερκίδα» και πως με το ζόρι ο περιφερειάρχης παραδέχθηκε επίσημα πως υπάρχουν εταιρείες στις οποίες συμμετέχουν συγγενικά του πρόσωπα.

 

Τατούλης κατά ΣΥΡΙΖΑ

«O ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να στεριώσει στην Πελοπόννησο». Με αυτό το πολιτικό μήνυμα, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλέξη Τσίπρα, κατά την απάντησή του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Τατούλης ανέφερε: «Εσείς, οι του ΣΥΡΙΖΑ, είστε απλώς μια χίμαιρα που στηρίζεται στα πιο ακραία πολιτικά φαινόμενα που συντάραξαν τη χώρα. Ο Γκέμπελς πέθανε, αλλά ο γκεμπελισμός ζει και εκφράζεται από τους πολιτικούς ερμαφρόδιτους του συστήματος, τα βαρίδια του συστήματος, που απλά δε θέλουν να γίνει τίποτε απολύτως, γιατί φοβούνται τη δημιουργία και την πρόοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η πολιτική δύναμη που στηρίζεται στις πιο ακραίες δυνάμεις της οπισθοδρόμησης και της συντήρησης. Τα δύο άκρα ταυτίζονται σε αυτό: και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή».

Συνεχίζοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε: «Εσείς, ο ΣΥΡΙΖΑ, είστε εδώ με ένα μόνο ενδιαφέρον: να σας “κάτσει” η εξουσία για να τη λεηλατήσετε. Δεν είστε τίποτε καινούριο. Είστε απλά και μόνο το παλιό. Δεν μπορείτε να κάνετε τίποτε δημιουργικό για τη χώρα. Διότι είστε βαθιά χωμένοι κάτω από το τραπέζι. Και είστε απόλυτα μπερδεμένοι. Δε σας ξέρουν ακόμη οι πολίτες. Αλλά στην Πελοπόννησο δεν μπορείτε να πετύχετε τίποτε. Κι αυτό σας τρομάζει. Σας ακούω συχνά – πυκνά να μιλάτε για τα δημόσια έργα. Ευθέως σας το λέω: εσείς είστε πίσω από τα συμφέροντα των εργολάβων και των τραπεζιτών. Και σας ακούμε να λέτε για τις εκπτώσεις που δίνονται στα δημόσια έργα και είναι δυσβάσταχτες για τους εργολάβους. Ε, για αυτούς κόπτεστε, εμάς μας ενδιαφέρουν μόνο οι πολίτες».

Τέλος, ο κ. Τατούλης είπε με έμφαση: «Αυτός που έδωσε το δημοσίευμα στο “Πρώτο Θέμα”, στο “Πρώτο ψέμα”, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω ευθέως και το καταγγέλλω. Πώς ο κ. Πετράκος, ανήμερα της Υπαπαντής, στην εκκλησία, φορώντας το κουστούμι του, είπε στον κ. Μπούκλη “περίμενε το βράδυ και αύριο για να δεις πώς θα κάνουμε τον αρχηγό σας”. Πώς ένας βουλευτής ήξερε εκ προοιμίου το πρώτο θέμα σε μια μεγάλη εφημερίδα; Αυτό δεν είναι συνέργεια, δεν είναι αυτουργία;

Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία του κ. Πατσαρίνου, γιατί το βράδυ θα δώσει εξετάσεις στον Πετράκο. Ο κ. Πετράκος ήταν ηθικό που ήταν αποσπασμένος τόσα χρόνια στη βουλευτή Θεσσαλονίκης κα Αμανατίδου;».