Κόντρες για τη μείωση των τελών στο Δημοτικό Συμβούλιο


Η πρόταση της «Αλλαγής προκάλεσε την αντίδραση της Δημοτικής Αρχής

Την πρότασή του για δραστική μείωση των δημοτικών τελών και των τελών ύδρευσης, ως μέτρο αντιμετώπισης από τη Δημοτική Αρχή της οικονομικής κρίσης που πλήττει και τους πολίτες του Δήμου Καλαμάτας, επανέφερε χθες στην Οικονομική Επιτροπή ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, Θόδωρος Μπρεδήμας.

Μάλιστα, απαντώντας σε σχετικό σχολιασμό του δημάρχου Παν. Νίκα στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό «Best» περί «ανεδαφικών προτάσεων με χαρακτήρα λαϊκισμού», ο κ. Μπρεδήμας σημείωσε: «Επιστρέφουμε τους χαρακτηρισμούς του δημάρχου. Πολιτική της παράταξής μας είναι η προάσπιση των συμφερόντων των δημοτών και τίποτα παραπάνω. Για το λόγο αυτό το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας».

Στη συζήτηση παρενέβη το μέλος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Αθ. Ηλιόπουλος, ο οποίος επέμεινε στους χαρακτηρισμούς του δημάρχου, ζητώντας, επιπλέον, από την παράταξη της «Αλλαγής» συγκεκριμένες προτάσεις επί του θέματος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής και αντιδήμαρχος Π. Μπουζιάνης σημείωσε ότι η Δημοτική Αρχή φροντίζει και ενδιαφέρεται για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που πλήττουν τους δημότες της. «Αυτό, όμως, δεν μπορεί να γίνει με αλόγιστο τρόπο, φτάνοντας στο σημείο να μην έχουμε χρήματα για τη μισθοδοσία των υπαλλήλων του Δήμου Καλαμάτας» σχολίασε.
Α.Π.