Του Ηλία Γιαννόπουλου
Τεράστια προβλήματα προκάλεσαν οι δυνατοί κυματισμοί τη νύχτα της Δευτέρας στο Καλό Νερό, καθώς η θάλασσα «εξαφάνισε» την παραλία και «βγήκε» στον παραλιακό δρόμο!
Η διάβρωση που έχει υποστεί όλο το παραλιακό μέτωπο του Καλού Νερού ξεπερνά κάθε προηγούμενο, σε σημείο, μάλιστα, που τα κύματα άνοιξαν γρανιά στο χωμάτινο τοιχίο του δρόμου. Πλέον, εκτιμάται πως αν επαναληφθεί το φαινόμενο, κάτι που θεωρείται σίγουρο, καθώς η θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Καλού Νερού «βγάζει» τέτοιους κυματισμούς, ο παραλιακός δρόμος σε πολλά σημεία θα «ξηλωθεί»!
Κάτοικοι και επαγγελματίες του Καλού Νερού, τη νύχτα της Δευτέρας, όπως μας είπαν, έβλεπαν ανήμποροι να αντιδράσουν τα μεγάλα κύματα με μανία να βγαίνουν στην παραλία και να «σκάνε» ακόμη και στον παραλιακό δρόμο, ενώ η αλμύρα κολλούσε στα τοιχώματα και τις τζαμαρίες των καταστημάτων!
Παράλληλα, την επιτακτική ανάγκη αντιδιαβρωτικής προστασίας του Καλού Νερού επεσήμαναν σε δηλώσεις τους ο αντιδήμαρχος Αυλώνος Γιάννης Φιλντίσης και ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλού Νερού, Σπύρος Παπαηλιού.
Ο κ. Φιλντίσης σημείωσε: «Για άλλη μια φορά είμαστε μπροστά στο φαινόμενο της διάβρωσης της παραλίας του Καλού Νερού. Μια παραλία που κάθε χρόνο δέχεται τους κυματισμούς της θάλασσας σε πολύ έντονο βαθμό, ώστε να παρασύρει την άμμο και να φαίνονται τα βράχια. Η παραλία μας, αυτή τη στιγμή, έχει γίνει κρανίου τόπος! Και τη στιγμή αυτή θα καλέσω την Πολιτεία να αδειοδοτήσει άμεσα το έργο της αντιδιαβρωτικής προστασίας. Δε γίνεται να μένουμε θεατές σ’ αυτό το φαινόμενο. Σε λίγο καιρό εδώ δε θα μπορεί να πλησιάσει ούτε άνθρωπος, αλλά ούτε και η καρέττα καρέττα θα μπορέσει να φωλιάζει στην παραλία μας, που είναι ο πλούτος μας!».
Και πρόσθεσε: «Η θάλασσα έχει φτάσει στα ριζά του δρόμου! Και τα επιχώματα που είχαμε ρίξει ως Δήμος για να κρατηθεί ο δρόμος- γιατί κάθε χρόνο έχουμε τέτοια φαινόμενα – τα έχει συμπαρασύρει. Από εδώ και πέρα, τα προβλήματα θα είναι πολύ μεγάλα, ίσως και να κοπεί ο δρόμος της παραλίας».
Με τη σειρά του, ο κ. Παπαηλιού παρατήρησε πως είναι επιτακτική ανάγκη η αντιμετώπιση του προβλήματος της αντιδιαβρωτικής προστασίας, τονίζοντας: «Όλοι βλέπουμε – και όχι πρώτη φορά – ότι με την πρώτη θαλασσοταραχή και όχι τόσο έντονη, δημιουργούνται αυτά τα προβλήματα. Η παραλία είναι σε μαύρο χάλι, δυστυχώς ούτε ο κόσμος δε θα μπορεί να πάει για μπάνιο έτσι όπως έγινε. Η άμμος έχει εξαφανιστεί. Μόνο βράχια υπάρχουν. Δε θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα στη θάλασσά μας. Γι’ αυτό φωνάζουμε όλοι, τόσο καιρό, ότι είναι αναγκαίο να γίνει η αντιδιαβρωτική προστασία!».