Σήμερα, ενόψει του εορτασμού των Εισοδίων της Θεοτόκου, ο Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος παραβρέθηκε στη λειτουργία του Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου στα Καστέλια της τοπικής κοινότητας Νέας Κορώνης μαζί με τον Αντιδήμαρχο Νικόλαο Φύκιρη, την διευθύντρια της ΛΗ' Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση και τον μηχανικό της ΛΗ' Εφορίας κ. Κωνσταντίνο Ηλιόπουλο.
Μετά την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας ο Ιερέας του ναού Παναγιώτης Λαλιώτης αναφέρθηκε με μεγάλη ικανοποίηση στην ολοκλήρωση του έργου της αναστήλωσης του παλαιού κωδωνοστασίου του ναού και ευχαρίστησε για τη συνεργασία το Δήμαρχο Μεσσήνης, την διευθύντρια της ΛΗ' Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και τον αρμόδιο μηχανικό, καθώς και όλους τους Ιδιώτες που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση του έργου, στη συνέχεια δε έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο.
Ο Δήμαρχος καταρχάς ευχήθηκε σε όλους και ιδιαίτερα στους εορταζόμενους χρόνια πολλά και αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση του εξαίρετου έργου της αναστήλωσης του βυζαντινού κωδωνοστασίου του ναού που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και την Εκκλησία. Ιδιαιτέρα, ο Δήμαρχος τόνισε ότι το έργο κατάφερε να ολοκληρωθεί με ελάχιστα χρήματα, αλλά με πολύ κόπο και μεράκι και τόνισε ότι είναι ένα έργο που αφορά την ιστορία της Τοπικής Κοινότητας καθώς ο Ι.Ν. Εισοδίων της Θεοτόκου ήταν το σημείο αναφοράς για τα Καστέλια της Νέας Κορώνης. Τέλος, ευχήθηκε να συνεχιστεί η συνεργασία και σε άλλα επίπεδα και ευχαρίστησε τον εφημέριο του ναού για τις προσπάθειες επίσπευσης του έργου.
Στη συνέχεια μίλησε και η διευθύντρια της ΛΗ' Εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευαγγελία Μηλίτση όπου εξέφρασε και αυτή την ικανοποίησή της για την ολοκλήρωση αυτού του τόσο σημαντικού και συνάμα δύσκολου και απαιτητικού έργου. Ανάφερε επίσης, ότι το κωδωνοστάσιο χρονολογείται από το 1712 και επισκευάστηκε το 1840. Το έργο ήταν αναγκαίο διότι μετά τους σεισμούς του 2006 το κωδωνοστάσιο παρουσίαζε σοβαρά στατικά προβλήματα και μεγάλη ανισορροπία. Αυτό επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των ειδικών αρχαιολόγων και μηχανικών οι οποίοι κατάφεραν να διασώσουν ένα τόσο σημαντικό μνημείο αλλά και ένα κομμάτι της ιστορίας του τόπου μας.