Π. Τατούλης: «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σε κίνδυνο το διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων»


Δρομολογείται η δημοπράτηση αποκατάσης των ΧΑΔΑ

 

Π. Τατούλης: «Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θέτουν σε κίνδυνο
το διαγωνισμό για τη διαχείριση των απορριμμάτων»

Ύποπτα χαρακτήρισε, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης, τα κίνητρα των 7 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσά τους και οι 3 βουλευτές από την περιφέρεια Πελοποννήσου, για την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή για το διεθνή διαγωνισμό για τη διαχείριση των στερεών απορριμμάτων.
Ο κ. Τατούλης τόνισε ότι οι βουλευτές θέτουν το εγχείρημα σε κίνδυνο, ενώ η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι προχωράει η διαδικασία δημοπράτησης για την αποκατάσταση των ενεργών ΧΑΔΑ.
Το θέμα συζητήθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου Πελοποννήσου.

«Θέλουν να παραπλανήσουν»
Με την έναρξη της συνεδρίασης, η αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου, ζήτησε τη συζήτηση του θέματος για το διαγωνισμό για τα σκουπίδια, επισημαίνοντας πως ο τρόπος με τον οποίο έχει τεθεί το θέμα από τους 7 βουλευτές, δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στο διαγωνισμό και υπάρχει κίνδυνος παρερμηνειών.
Στην τοποθέτησή της η κα Νικολάκου, συμπλήρωσε ότι ο τρόπος με τον οποίο διατυπώνεται η ερώτηση είναι καθαρά παλαιοκομματικός και πως το πιο επικίνδυνο δεν είναι ότι στην ερώτηση αναφέρονται ψέματα, αλλά ότι δημιουργείται μια ψεύτικη αλήθεια για να αποπροσανατολιστούν οι πολίτες.
«Ενδεικτικά αναφέρω, ότι μέσα στην ερώτηση, λένε γιατί η περιφέρεια δεν θέτει και τους ΟΤΑ στο θέμα του ανταγωνιστικού διαλόγου. Κάτι που ακούγεται λογικό, αλλά είναι παράνομο. Η περιφέρεια έβγαλε ένα διαγωνισμό, που για πρώτη φορά συμβαίνει στην χώρα μας, με τη σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχει και κάτι άλλο αυτός ο διαγωνισμός,  δεν είναι φωτογραφικός και προϋπόθεση είναι το δημόσιο συμφέρον. Σκόπιμα λοιπόν θέλουν να παραπλανήσουν τους πολίτες, υπέρ των δικών τους πολιτικών συμφερόντων», σημείωσε η κα Νικολάκου.
Επίσης, η κα Νικολάκου ανακοίνωσε ότι η περιφέρεια είναι έτοιμη να δημοπρατήσει την αποκατάσταση όλων των πρώην ενεργών ΧΑΔΑ.
Καταλήγοντας είπε, πως δεν θα σχολιάσει όσα αναφέρονται στην ερώτηση περί δημοσίων σχέσεων του περιφερειάρχη και χρηματοδότηση φιλικών του Μέσων Ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας όμως ότι από τον νυν βουλευτή κ. Πετράκο έχουν γίνει πολλές προσπάθειες να τεθεί σε κίνδυνο ο διαγωνισμός.

«Κίνδυνος για το έργο»
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δημ. Δράκος, είπε ότι η παράταξή του έχει τοποθετηθεί για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και δεν θα μπει σε αυτή τη διένεξη.
Από τη Β΄ ελάσσονα μειοψηφία, ο κ. Νίκος Πατσαρίνος που έχει αντικαταστήσει τον κ. Πετράκο στο συμβούλιο, είπε ότι θα έπρεπε το θέμα να συζητηθεί παρουσία όλων των εμπλεκόμενων και πως τα θέματα αυτά πρέπει να αντιμετωπίζονται με δεοντολογία και διαφάνεια και όχι με τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν.
Χαρακτήρισε ανησυχητική την πορεία που έχει πάρει το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, τονίζοντας ότι ο καθένας κρίνεται από τα αποτελέσματα.
Κλείνοντας τη συζήτηση του θέματος ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, είπε ότι ο τρόπος που οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν την ερώτηση, συνιστά κίνδυνο για την εξέλιξη του έργου.
«Θέτουν ευθέως σε κίνδυνο το διαγωνισμό και βρίσκω πίσω από την πρωτοβουλία τους ψήγματα ιδιοτέλειας. Εκείνο που με πείραξε περισσότερο στην ερώτηση των βουλευτών ήταν ότι ο κ. Πετράκος φυγομάχησε. Όταν ήταν εδώ, δεν έλεγε απολύτως τίποτα για το θέμα αυτό και τώρα, κάτω από την ασφάλεια της δικής του αριστερής αντίληψης για την εξουσία, αισθάνεται σίγουρος και ασφαλείς. Δεν μπορεί να μην έχουν γνώση πως λειτουργούν τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Καλούν τους υπουργούς να παρέμβουν στο δικαίωμα της αρμοδιότητας που έχει η περιφέρεια. Να έρθουν οι υπουργοί να μας χτυπήσουν σκαμιπλάκια για να συνέλθουμε. Αυτή είναι η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ και των βουλευτών του; Αυτό είναι το καινούργιο που θέλει να φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ; Να ενημερώσω τον ευρωπαϊκό ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, ότι ο ανταγωνιστικός διάλογος είναι ευρωπαϊκή ντιρεκτίβα για να γίνονται οι διεθνείς διαγωνισμοί», συμπλήρωσε ο περιφερειάρχης.

Της Βίκυς Βετουλάκη