Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών ο Μεσσήνιος Γ. Χαλβατσιώτης

Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής  Σχολής Αθηνών ο Μεσσήνιος Γ. Χαλβατσιώτης

Ταμίας η επίσης Μεσσήνια Μαρία Γαζούλη

Ο Μεσσήνιος επίκουρος καθηγητής Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγιώτης Γ. Χαλβατσιώτης, εξελέγη χθες ομόφωνα αντιπρόεδρος του Συλλόγου Καθηγητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών, κατά τη συγκρότηση του νεοεκλεγέντος Διοικητικού Συμβουλίου. Πρόεδρος εξελέγη ο καθηγητής Ε. Ευσταθόπουλος, που είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρος και είναι ο απερχόμενος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Μελών ΔΕΠ όλων των Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων της χώρας. Στη θέση του ταμία εξελέγη ομόφωνα η Μεσσήνια αναπληρώτρια καθηγήτρια Βιολογίας Μαρία Γαζούλη.

Να σημειωθεί πως στις πρόσφατες εκλογές συμμετείχε στην εκλογική διαδικασία πάνω από το 90% των μελών ΔΕΠ της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, που αριθμούν γύρω στα 450.

Επίσης, ο κ. Χαλβατσιώτης ορίσθηκε εκπρόσωπος των Ελλήνων Παθολόγων στην Ευρωπαϊκή Ένωση Ειδικευμένων Ιατρών (Union Européenne des Médecins Spécialistes, European Union of Medical Specialists συντ:UEMS) που εδρεύει τις Βρυξέλλες και εκπροσωπεί περίπου 1,4 εκατομμύρια γιατρούς στην Ευρώπη. Ο ορισμός του έγινε από τον πρόεδρο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, δρα Α. Εξαδάκτυλο, εφόσον ο κ. Χαλβατσιώτης είχε εκλεγεί στο Δ.Σ. και στη θέση του εκπροσώπου για τα Ευρωπαϊκά και Διεθνή Θέματα της Επαγγελματικής Ένωσης Παθολόγων Ελλάδος και είναι εκλέκτορας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Οι εθνικές ιατρικές εταιρείες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και εκείνοι της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης, είναι πλήρη μέλη της UEMS, και αποστέλλουν τους εθνικούς τους αντιπροσώπους στο κυβερνών συμβούλιο. Πενήντα ιατρικές ειδικότητες εκπροσωπούνται στην UEMS, η οποία προωθεί τα υψηλά πρότυπα ιατρικής εκπαίδευσης, πρακτικής και φροντίδας υγείας. Τέλος, είναι υπεύθυνη για την πιστοποίηση της μοριοδότησης για τη Συνεχιζόμενη Ιατρική Εκπαίδευση, που ολοκληρώνεται μέσω των Ιατρικών Συνεδρίων.