Καλαμάτα: Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το καλοκαίρι για την παραλία

Καλαμάτα: Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το καλοκαίρι για την παραλία

Συνεργεία του Δήμου από το πρωί προσπαθούν να επαναφέρουν την κανονικότητα στην παραλία

Μπορεί να υπήρχε αισιοδοξία από τους επαγγελματίες της παραλίας ότι λόγω του τριημέρου θα είχαν δουλειά και θα μπορούσαν να σώσουν μέρος της οικονομικής ζημίας από το lockdown, αλλά τελικά η φύση είχε άλλη άποψη.

Αιτία ο νοτιάς που άρχισε από χθες το βράδυ να χτυπά με μανία την παραλία της Καλαμάτας και παρέσυρε ό,τι υπήρχε σε αυτή.

Το αποτέλεσμα ήταν σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις της παραλίας να υποστούν ζημιές, ενώ από το πρωί συνεργεία του Δήμου, αλλά και επαγγελματίες, δίνουν μάχη για να επανέλθει μια κανονικότητα στην περιοχή.


11:45
Ομπρέλες και ξαπλώστρες, άλλες στη θάλασσα και άλλες στο δρόμο της Ναυαρίνου, αντίκρισαν νωρίς το πρωί καταστηματάρχες και επαγγελματίες της παραλίας της Καλαμάτας.

Η κακοκαιρία αιφνιδίασε τους περισσότερους, που έτρεχαν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή για να μαζέψουν τραπεζοκαθίσματα , ομπρέλες αλλά και κατασκευές που κινδύνευαν από το μεγάλα κύματα εξαιτίας των ισχυρών νοτίων ανέμων που έπνεαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος ξεκίνησε με το χειρότερο τρόπο για τους επαγγελματίες που το περίμεναν για να πάρουν βαθιά “ανάσα” ύστερα από 2,5 μήνες “lockdown”.

Aξίζει να σημειωθεί ότι η κακοκαιρία προκάλεσε σοβαρές ζημιές και στα “Seatrack” για ΑΜΕΑ , που βρίσκονται στην παραλία μπροστά στην Ανάσταση αλλά και στο “Φιλοξένια”

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας