Πανελλαδικές Εξετάσεις: 1.326 υποψήφιοι από τη Μεσσηνία ρίχνονται από αύριο στη “μάχη”

Πανελλαδικές Εξετάσεις: 1.326 υποψήφιοι από τη Μεσσηνία ρίχνονται από αύριο στη “μάχη”

Η μεγάλη ώρα για 1.326 υποψηφίους από τη Μεσσηνία πλησιάζει, αφού από αύριο Δευτέρα ρίχνονται στη μάχη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Ειδικότερα, πρόκειται για 1.118 μαθητές (995 με το νέο σύστημα και 123 με το παλιό) των Γενικών Λυκείων, ενώ την Τρίτη θα ακολουθούσουν 208 μαθητές των Επαγγελματικών Λυκείων.
Πρώτο εξεταζόμενο μάθημα, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, είναι η Έκθεση, ένα μάθημα απρόβλεπτο, αφού τα περίφημα SOS δε χωρούν στο θέμα που θα ζητηθεί από τους υποψηφίους να αναπτύξουν.


Μιλώντας στο «Θάρρος» ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Γιώργος Σταματόπουλος, ανέφερε ότι τα εξεταστικά κέντρα του νομού είναι πανέτοιμα για να υποδεχθούν τους υποψηφίους, τηρώντας κατά γράμμα τα μέτρα που έχει επιβάλει το υπουργείο Παιδείας.

Ευχήθηκε, δε, στους υποψηφίους καλές εξετάσεις, με ψυχραιμία και να αποδώσουν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους.

Τα εξεταστικά κέντρα της Μεσσηνίας

Στη Μεσσηνία θα λειτουργήσουν 14 εξεταστικά κέντρα γενικής παιδείας, 1 ειδικό εξεταστικό κέντρο και 2 εξεταστικά κέντρα για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων.

Πανελλαδικές εν μέσω Covid 19

Να σημειώσουμε εδώ ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις δε θα θυμίζουν σε τίποτα με αυτές του παρελθόντος. Εκτός από τα μαθήματα δια ζώσης που είχαν διακοπεί για καιρό λόγω της πανδημίας, το υπουργείο Παιδείας με ΚΥΑ έκανε γνωστά τα μέτρα που θα τηρηθούν στις αίθουσες που θα γίνουν οι εξετάσεις.
Ειδικότερα:

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων η χρήση μάσκας από τους υποψηφίους είναι προαιρετική, αλλά υποχρεωτική για τους επιτηρητές εκπαιδευτικούς στις αίθουσες.

Ακόμη, σε κάθε αίθουσα εξέτασης θα πρέπει να τηρείται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των υποψηφίων.
Το ίδιο θα ισχύει και στους χώρους προετοιμασίας και στους χώρους εξέτασης των υποψηφίων με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες.

Οι αίθουσες θα αερίζονται με φυσικό τρόπο και η χρήση ανεμιστήρων θα απαγορεύεται.

Όπως ήδη ισχύει στο σχολικό περιβάλλον μετά την άρση του lockdown, θα πρέπει να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός και να τηρούνται οι οδηγίες καλής υγιεινής των χεριών, με χρήση νερού και σαπουνιού ή με αλκοολούχο αντισηπτικό διάλυμα, σύμφωνα με τις οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).
Επίσης, τα εξεταστικά κέντρα θα τηρούν τους κανόνες του ΕΟΔΥ και για την καθαριότητα.

Τα κυλικεία θα παραμείνουν κλειστά και κατά το χρονικό διάστημα που θα διενεργούνται οι εξετάσεις.

Εμείς, από την πλευρά μας, να ευχηθούμε στους υποψηφίους καλή επιτυχία.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση