Καλαμάτα: Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Καλαμάτα: Ίδρυση και λειτουργία Κέντρου  Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων

Την υποβολή πρότασης στην Πρόσκληση της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος» αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή Καλαμάτας.

Η πράξη έχει ως αντικείμενο την ίδρυση και λειτουργία Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και  αφορά στην παροχή υπηρεσιών ημερήσιας φροντίδας σε ηλικιωμένα άτομα, μη δυνάμενα να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα (κινητικές δυσκολίες, άνοια κ.λπ.), των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον, που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στη φροντίδα που έχει αναλάβει.

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει το ΚΗΦΗ θα εξατομικεύονται για κάθε ωφελούμενο και είναι: Ημερήσια φιλοξενία. Παροχή πρόχειρου γεύματος καθημερινά. Ιατρικός έλεγχος της υγείας των ωφελούμενων. Παρακολούθηση φαρμακευτικής αγωγής. Συνταγογράφηση και προμήθεια φαρμάκων. Μέτρηση ζωτικών σημείων. Διασφάλιση ατομικής υγιεινής. Δραστηριότητες κοινωνικής ένταξης. Δραστηριότητες απασχόλησης

Το ΚΗΦΗ θα παρακολουθεί τους άμεσα ωφελούμενους, καθώς και την πορεία της υγείας τους μέσα από συγκεκριμένο πλαίσιο ενεργειών, όπως περιγράφεται στο σχέδιο απόφασης υλοποίησης με ίδια μέσα. Σε όλη τη διαδικασία θα υπάρχει απόλυτη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των άμεσα ωφελουμένων (προβλήματα υγείας οικογενειακά κ.λπ.).

Το αντικείμενο της πράξης είναι συνολικού προϋπολογισμού 898.432 ευρώ. Το Κέντρο προβλέπεται να χωροθετηθεί στο ισόγειο υφιστάμενου διωρόφου κτιρίου με υπόγειο, ιδιοκτησίας Δήμου Καλαμάτας, επί της οδού Θουκυδίδου 2 και Καμβύση.