Ομάδα του φορέα ψηφιακής προβολής «Στην ομορφιά που χάνεται» φιλοξενήθηκε και περιηγήθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του Αχλαδοχωρίου, τον πρόεδρο και κατοίκους, στο γραφικό και όμορφο χωριό, με σκοπό την προβολή και την προώθησή του μέσα από το διαδίκτυο και τα μέσα ενημέρωσης.
Το πλούσιο υλικό που συλλέχθηκε θα αξιοποιηθεί και θα αποτελέσει την αφορμή για επόμενες δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη τοπόσημων μνημείων και χωριών από τις «Αρχιτεκτονικές Διαδρομές Μεσσήνης».
Στην πρώτη προσέγγιση με την ενδοχώρα του χωριού, η μικρή «αποστολή» «καθηλώθηκε και από τη φυσική ομορφιά, τα πολλά κρυμμένα μυστικά (φυσικής-πολιτιστικής αξίας) και τη φιλοξενία. Οι άνθρωποι του χωριού αγωνιούν για τα απομεινάρια της μακράς ιστορίας του τόπου, πασχίζουν να αναδείξουν την ιστορία και να γίνει μια ολιστική προσέγγιση προς όφελος όλων.
Στο κέντρο του χωριού η ταβέρνα του Μένιου, καθώς έχει αναδειχθεί σε γαστρονομικό στέκι, γεμίζει ασφυκτικά τα βράδια, αφού τη μεσογειακή κουζίνα του αγάπησαν οι ντόπιοι, αλλά κυρίως οι ξένοι και οι περιηγητές. Από τον Παλαιόπυργα, το Καμαράκι με την πέτρινη βρύση, τον Άγιο Θόδωρο και την Αγία Παρασκευή, αλλά και τα σοκάκια του χωριού, ο περιηγητής θα φύγει μαγεμένος.
Σε αυτό το οδοιπορικό, που έχει καταγραφεί και στην ιστοσελίδα https://axladoxoriodoiporiko.blogspot.com, πολύτιμη ήταν η αρωγή του Γιώργου Τσικρικά (πρόεδρος του χωριού), της προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Γιώτας Δημοπούλου και των υπόλοιπων δραστήριων μελών, όπως του Στάθη Σίψα, του Μανώλη Γεωργόπουλου, του Θοδωρή Τσιμόγιαννη, της Βάσως Τσιμόγιαννη και του Σταύρου Κουμπαρούλη, κατοίκου του χωριού.
Για την καταγραφή συνεργάστηκαν ο Γιάννης Λάσκαρης, ο Ευθύμιος Μπούρας, η Νίκη Γιαννακοπούλου και η Ελένη Μπούρα.