Νάντια Γιαννακοπούλου: Αν κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία στην χώρα, ας αφήσει τα συνθήματα και ας ζητήσει εκλογές

Νάντια Γιαννακοπούλου: Αν κάποιος πιστεύει πραγματικά ότι κινδυνεύει η Δημοκρατία στην χώρα, ας αφήσει τα συνθήματα και ας ζητήσει εκλογές

Προκαλεί αποτροπιασμό και καταδικάζω κατηγορηματικά τον ξυλοδαρμό στη Νέα Σμύρνη που πλήττει την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας

Είναι θεσμικά και δημοκρατικά αδιανόητο να κάνουν την περιφρούρηση καταλήψεων Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Σήμερα το πρωί με φιλοξένησε η Λία Λάππα στην εκπομπή της στο Κανάλι 1 του Πειραιά. Με την κυρία Λάππα συζητήσαμε, εκτός διαφόρων θεμάτων, για το περιστατικό με την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη και την κατάληψη της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Όσον αφορά το περιστατικό που έλαβε χώρα στη Νέα Σμύρνη:

«Είδαμε ένα βίντεο που ένας άνθρωπος ξυλοκοπήθηκε άγρια από αστυνομικούς. Δημιουργεί αποτροπιασμό, φρίκη. Είναι απαράδεκτο και μη συζητήσιμο, ανεξαρτήτως του τι είχε συμβεί νωρίτερα. Υπήρχε λύση, η οποία ήταν η προσαγωγή του και να κριθεί μετέπειτα αν έκανε κάτι παράνομο.  Πρέπει να είμαστε κατηγορηματικοί στο ότι αποτελεί ένα μη θεμιτό γεγονός, απόλυτα καταδικαστέο που δεν τιμά την ελληνική αστυνομία σε καμία περίπτωση.

Η παρέμβαση του εισαγγελέα και ο εσωτερικός έλεγχος που θα διενεργηθεί από την αστυνομία θα μας οδηγήσει στο να καταλήξουμε όλοι σε ασφαλή συμπεράσματα.

Το περιστατικό αυτό, ξεκάθαρα, δεν εκφράζει την ελληνική αστυνομία στο σύνολο της, αλλά αμαυρώνει την εικόνα της.

Φαντάζομαι έχουν μπει σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που συμμετείχαν.

Βέβαια, είμαστε σε θέση να αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη επιβάρυνση της ΕΛΑΣ, ιδιαίτερα εν μέσω της πανδημίας, όμως ακούσατε και ακούσαμε όλοι βουλευτές της αντιπολίτευσης να δηλώνουν εντόνως ότι η δημοκρατία κινδυνεύει. 

Πιστεύει κανείς στα σοβαρά ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα;

Αν υπάρχει τέτοια εκτίμηση, στην δημοκρατία υπάρχει ξεκάθαρη λύση, και δεν είναι άλλη από το να ζητήσουν εκλογές. Αυτό οφείλουν να κάνουν και όχι δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και δηλητηριάζουν τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου.»

Ως προς την κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ, τόνισα:

«Είναι αδιανόητο. Δείχνει ότι από κάποιους στήνεται ένα πολιτικό παιχνίδι με τους καταληψίες. Δεν είναι δυνατόν βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δημιουργούν ασπίδα με φοιτητές και καθηγητές για την κατάληψη του πανεπιστημιακού χώρου, όταν ο πρύτανης έχει κινηθεί με βάση το νόμο προκειμένου να σπάσει η εν λόγω κατάληψη, που προφανέστατα έχει γίνει χωρίς καμία απόφαση των φοιτητικών συλλόγων.

Ποιος παραβιάζει το νόμο τελικά; Αυτός που καταλαμβάνει την πρυτανεία ενός πανεπιστημίου ή αυτός που εφαρμόζει το νόμο και καλεί την αστυνομία;

Στήνεται, λοιπόν, ένα σκηνικό πόλωσης για μικροκομματικούς λόγους αποσταθεροποίησης, δημιουργίας έντασης. Οφείλουν να κατανοήσουν ότι οι συνθήκες δεν είναι οι ίδιες, αφού βρισκόμαστε εν μέσω μιας τεράστιας, παγκόσμιας και υγειονομικής κρίσης, αυτή του covid-19. 

Απαιτείται σύνεση απ’ όλους μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες.»