Βολές κατά του Σωματείου από τους εκπροσώπους της
Τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, παρουσίασαν χθες το πρωί εκπρόσωποι της Επιτροπής Επισκευαστών Αυτοκινήτων Μεσσηνίας, ζητώντας κυρίως διαγραφή χρεών και αφορολόγητο, τονίζοντας ότι είναι κλάδος που έχει πληγεί.
Μάλιστα, στις δηλώσεις που έκαναν μετά τη συνάντηση φάνηκε να διαφοροποιούν τη θέση τους από το Σωματείο Επισκευαστών Αυτοκινήτων και Μηχανημάτων Μεσσηνίας, δηλώνοντας πως δεν εισακούσθηκαν και γι’ αυτό κινούνται μόνοι τους.
Προβλήματα
Η κα Στέλλα Χρηστέα, μετά τη συνάντηση με τον κ. Αναστασόπουλο, δήλωσε πως ο κλάδος των επισκευαστών αυτοκινήτων αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα και γι’ αυτό αποφάσισαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας.
«Έχουμε πολύ σοβαρά προβλήματα όλο το προηγούμενο διάστημα και με μεγαλύτερη ένταση τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας και του κορωνοϊού, με τα απανωτά lockdown τα οποία δεν έχουν συνοδευτεί από ουσιαστική στήριξη και οικονομική ενίσχυση. Ο κάθε μήνας βγαίνει με πολύ μεγάλη δυσκολία και λόγω των περιορισμών στην μετακίνηση η δουλειά είναι μειωμένη. Δεν έρχονται αυτοκίνητα στα συνεργεία μας, ενώ όλες τις υποχρεώσεις μας είναι στο ακέραιο. Μπορεί να ισχύει το μέτρο της μείωσης των ενοικίων, αλλά υπάρχουν και ιδιοκτήτες που δεν το εφαρμόζουν. Υπάρχουν ζητήματα με συναδέλφους όπου σε επαγγελματική στέγη τους ζητάνε το 100% του ενοικίου παρόλο που νομοθετικά δικαιούνται μειωμένο ενοίκιο», τόνισε η κα Χρηστέα.
Κάποια από τα αιτήματα που έθεσαν στον αντιπεριφερειάρχη ήταν η διαγραφή χρεών και το αφορολόγητο, αλλά και η ενίσχυση του Νοσοκομείου της Καλαμάτας. Όπως δε είπε η κα Χρηστέα, παρόμοιες κινητοποιήσεις έγιναν χθες σε άλλες 15 πόλεις της Ελλάδας.
«Θα συνεχίσουμε τις διεκδικήσεις μας, δεν σταματάμε εδώ. Χρειαζόμαστε ουσιαστική οικονομική ενίσχυση για να μπορέσουμε στο τέλος του μήνα να τα βγάλουμε πέρα. Κυρίως όμως να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας όταν τελειώσει η πανδημία και θα αρχίσουν να μας ζητάνε πίσω όλα αυτά που τώρα έχει ανασταλεί η πληρωμή τους. Ιδιαίτερα από την Περιφέρεια ζητήσαμε την αναστολή των δημοτικών τελών, γενναία μείωση το επόμενο διάστημα και να ενταχθούμε όλοι όσοι έχουμε κάνει αίτηση στο πρόγραμμα της περιφέρειας για οικονομική ενίσχυση επιχειρήσεων χωρίς κριτήρια. Γιατί λεφτά υπάρχουν προς την Ελλάδα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως πάνε σε πολύ συγκεκριμένες «τσέπες», κατέληξε.
Για το Σωματείο
Από την πλευρά του, ο κ. Παναγιώτης Τριανταφυλλάκης, τόνισε ότι ο κλάδος τους προσφέρει στο κράτος και γι’ αυτό ζητούν από την Κυβέρνηση να σκύψει πάνω στα προβλήματά τους.
«Πρέπει να έχουμε κάποια σοβαρή επιχορήγηση. Τα ποσά των 500 και 1000 ευρώ, όλοι ζούμε στην Ελλάδα και ξέρουμε, δεν φτάνουν ούτε για καραμέλες, όχι για ένα μαγαζί – συνεργείο. Ο κ. αντιπεριφερειάρχης σε ορισμένα αιτήματα όντως είπε ότι μπορεί να βοηθήσει και να τα προωθήσει, ενώ σε μερικά άλλα ότι δεν είναι στην αρμοδιότητα του και θα προσπαθήσει. Εμείς ζητήσαμε έμπρακτα να δούμε τη βοήθειά του».
Επίσης, ο κ. Τριανταφυλλάκης στις δηλώσεις του είπε ότι δεν βρήκαν ανταπόκριση στο Σωματείο της Μεσσηνίας και γι’ αυτό κινήθηκαν μόνοι τους.
Χαρακτηριστικά είπε:
«Σε ότι αφορά ότι βλέπετε πως λείπει κάποιος πρόεδρος από δω, έχω να πω ότι δεν είμαστε πρόεδροι, είμαστε όλοι συνάδελφοι. Απευθύνθηκα πολλές φορές στον κύριο Πρόεδρο, αλλά και στο Σωματείο στην Αθήνα όπου υπαγόμαστε και στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας και μου είπαν ότι έχουν άγνοια για τα προβλήματά μας. Έτσι, εξαναγκαστήκαμε με τους συνάδελφους μου να συνεννοηθούμε μεταξύ μας. Είμαστε περίπου 80 και προχωράμε για να μπορέσουμε να δούμε τι θα κάνουμε. Να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας σε ότι αφορά το τι θα κάνουμε με τα μαγαζιά μας, που είναι το σπίτι μας, είναι τα πάντα για εμάς», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλάκης.
Της Βίκυς Βετουλάκη