Μετά την ολοκλήρωση των ασφαλτικών εργασιών στον κόμβο Ριζομύλου, αλλά και στα τμήματα προς Πύλο, Δάρα και Πεταλίδι, η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας παρεμβαίνει στην 9η επαρχιακή οδό, αμέσως μετά την υπάρχουσα νέα ασφαλτόστρωση, επεκτείνοντάς τη μέχρι τη γέφυρα του Τζάνε, για μήκος 1,5 χλμ.
Το έργο στη θέση αυτή υλοποιείται στο πλαίσιο της εργολαβίας «Βελτίωση Οδικής Ασφάλειας του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου πλημμυρόπληκτων περιοχών της Π.Ε. Μεσσηνίας (2020)», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΕ Μεσσηνίας.
Μάλιστα, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, επισκέφθηκε το έργο, παρακολούθησε τις εργασίες και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο στόχος μας για την αύξηση του επιπέδου οδικής ασφάλειας των δικτύων μας, με γοργά βήματα επιτυγχάνεται. Με την παρούσα επέμβαση θα έχουμε ένα ολοκληρωμένο τμήμα του επαρχιακού μας δικτύου με νέο ασφαλτοτάπητα από το Ριζόμυλο έως τη γέφυρα Τζάνε, επιτυγχάνοντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων».