«Διπλασιάστηκαν» μέσα σε λίγες μέρες οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Διπλασιάστηκαν» μέσα σε λίγες μέρες οι ασθενείς με κορωνοϊό στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Δύο τα νέα κρούσμα χθες στο νομί και ακόμα 1.500 εμβολιασμοί

Το «καμπανάκι» που χτύπησαν από κοινού το βράδυ της Τρίτης ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με το δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας, μόνο «τυχαίο» δεν είναι, αν αναλογιστούμε ότι μέσα σε λίγες μόνο μέρες μόνο σχεδόν «διπλασιάστηκαν» οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορωνοϊό στην κλινική “Covid19”. Από τους επτά που βρίσκονταν εκεί στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας, φθάσαμε στους 13 χθες, καθώς τέσσερις έκαναν εισαγωγή και δόθηκε μόλις ένα εξιτήριο. 

Σίγουρα η κατάσταση είναι ακόμα υπό έλεγχο και η εικόνα παραμένει αρκετά καλύτερη από τους προηγούμενους μήνες, ωστόσο το ότι η κλινική “covid” μπορεί να γεμίσει σε χρόνο “dt”, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η οικονομία είναι πλέον ανοικτή, με την πόλη της Καλαμάτας και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας να αποτελούν καλοκαιρινό προορισμό για ξένους και Έλληνες επισκέπτες, μόνο εφησυχασμό δε δημιουργεί. Θα πρέπει, δε, άπαντες να τηρούν αυστηρά τα μέτρα προστασίας (μάσκα, αποστάσεις κ.ο.κ.) μέχρι με τον εμβολιασμό να αποκτήσουμε το απαιτούμενο «τείχος ανοσίας» που θα επαναφέρει την κανονικότητα πίσω το συντομότερο.

Στο νομό χθες ανακοινώθηκαν δύο νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποίησαν 410 ελέγχους με “rapid test”. Σήμερα ο ΕΟΔΥ, όπως κάθε μέρα, θα πραγματοποιεί “rapid test” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας απ’ τις 8:30 π.μ. έως τις 3.00 μ.μ., καθώς και στο «παζάρι» της Αγίας Τριάδας απ’ τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ.

Συνολικά χθες στη χώρα ανακοινώθηκαν 2.293 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ 53 ακόμα ασθενείς κατέληξαν απ’ τις επιπλοκές της νόσου. Διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ βρίσκονται 642 ασθενείς.

Τέλος στο εμβολιαστικό πεδίο προχθές πραγματοποιήθηκαν στο νομό 1.585 εμβολιασμοί. Συνολικά έχουν εμβολιαστεί 39.111 πολίτες στη Μεσσηνία με τουλάχιστον μια δόση, ενώ 22.000 εξ αυτών ολοκλήρωσαν και τις δύο.