Σε όλο και πιο δυσμενή θέση βρίσκεται η Ένωση Μεσσηνίας (πρώην ΕΑΣ) με τα μέτρα που κινούν εναντίον της πιστωτές της.
Χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας αίτηση πτώχευσης που έχουν καταθέσει εναντίον της έξι πιστωτές, ενώ δημοσιοποιήθηκε και πλειστηριασμός πιστωτή μετοχών της εταιρείας της Ένωσης που κάνει τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων.
Όλο αυτό το ντόμινο των εξελίξεων από τους πιστωτές της άρχισε με την απόρριψη από το αρμόδιο δικαστήριο του σχεδίου εξυγίανσης που είχε καταθέσει η Ένωση.
Αναβολή για Οκτώβριο
Χθες επρόκειτο να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο αίτηση πτώχευσης κατά της Ένωσης που έχουν καταθέσει έξι πιστωτές της (δύο εταιρείες και τέσσερα φυσικά πρόσωπα) για οφειλές περίπου μισού εκατομμυρίου ευρώ.
Ωστόσο, έπειτα από αίτημα της Ένωσης, η συζήτηση αναβλήθηκε και ορίσθηκε νέα ημερομηνία για τις 7 Οκτωβρίου. Από την πλευρά της Ένωσης, επισημάνθηκε ότι η αναβολή είναι απαραίτητη, καθώς βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με πιστωτές της για να καταβάλει τις οφειλές.
Πλειστηριασμός μετοχών
Στο μεταξύ, πιστωτής (φυσικό πρόσωπο) ζήτησε την επίσπευση πλειστηριασμού που αναβλήθηκε το Μάρτιο και αφορά 297 άυλες ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας 80 ευρώ έκαστη, συνολικής αξίας 23.760 ευρώ, εταιρείας όπου βασικός μέτοχος είναι η Ένωση Μεσσηνίας και είναι αυτή που κάνει τις ενεργοποιήσεις δικαιωμάτων των παραγωγών.
Ο πλειστηριασμός των μετοχών αρχικά είχε ορισθεί για τις 10 Μαρτίου, αλλά ματαιώθηκε λόγω της αναστολής πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, εξαιτίας των μέτρων για την πανδημία.
Ως νέα ημερομηνία του πλειστηριασμού ορίσθηκε η 21η Ιουλίου με τιμή πρώτης προσφοράς την ημέρα του πλειστηριασμού το ποσό των 15.840 ευρώ.
Από την πλευρά της Ένωσης έχει προσβληθεί η απόφαση της κατάσχεσης και η υπόθεση έχει συζητηθεί στο Εφετείο, αλλά εκκρεμεί η έκδοση της απόφασης.
Τέλος, οι δικαστικές περιπέτειες της Ένωσης συνεχίζονται και τον άλλο μήνα, καθώς έχουν ορισθεί να συζητηθούν στο Μονομελές Πρωτοδικείο και στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί σε βάρος της για αναγκαστική διαχείριση και λύση.
Της Βίκυς Βετουλάκη