Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 16 Ιουνίου, στις 10.30 το πρωί, στην πλατεία 23ης Μαρτίου και παμμεσσηνιακό συλλαλητήριο στις 6.30 το απόγευμα, στον ίδιο χώρο, διοργανώνουν το Συνδικάτο Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Ν. Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Μεσσηνίας, το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Ν. Μεσσηνίας και το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Ν. Μεσσηνίας.
Όπως αναφέρεται στο κάλεσμα: «Η μεγάλη απεργιακή κινητοποίηση στις 10 Ιούνη ήταν η απάντηση του εργατόκοσμου στα σχέδια της κυβέρνησης να μας μετατρέψει σε σκλάβους του 21ου αιώνα. Είναι η βάση για να κλιμακώσουμε άμεσα την πάλη μας διεκδικώντας να μην ψηφιστεί το νομοσχέδιο- έκτρωμα για τα εργασιακά, όπως σχεδιάζουν την Τετάρτη 16 Ιούνη.
Όσα επιχειρήματα και αν προωθούν η κυβέρνηση και η εργοδοσία να το παρουσιάσουν ως κάτι σύγχρονο, δεν μπορούν να ξεγελάσουν τους εργαζομένους.
Όσο και αν η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ και του ΕΚ Καλαμάτας με φθηνές δικαιολογίες επιχειρούν να βάλουν εμπόδια στην κλιμάκωση του αγώνα με σκοπό να μην υπάρξει ενιαίο απεργιακό μέτωπο των εργαζομένων αρνούμενοι να πάρουν απόφαση για απεργία, η απάντηση των εργαζομένων στην Καλαμάτα θα είναι μαζική στις 16 Ιούνη. Κλιμακώνουμε με απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλατεία 23ης Μαρτίου των οικοδόμων, εργαζομένων στα τρόφιμα-ποτά και στις ΔΕΥΑ της Μεσσηνίας που οι ομοσπονδίες και τα συνδικάτα τους έχουν κηρύξει απεργία και στάση εργασίας. Με μαζικό παμμεσσηνιακό συλλαλητήριο το απόγευμα της Τετάρτης στις 6.30 στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Τα μέτρα που προωθούνται δε συνιστούν πρόοδο ούτε προστατεύουν τους εργαζομένους.
-Δεν είναι σύγχρονο ούτε προοδευτικό εν έτει 2021 να απαιτείς από τους εργαζομένους να δουλεύουν περισσότερες ώρες πέραν του 8ωρου και, μάλιστα, χωρίς πρόσθετη αμοιβή, όταν πάνω σε αυτό το θεμελιώδες ζήτημα έγιναν τεράστιοι αγώνες και χύθηκε αίμα πριν από 100 και πλέον χρόνια.
-Πρόοδος δεν είναι να ζητάς από τους εργαζομένους να δουλεύουν όλο και περισσότερο, ενώ η εξέλιξη της επιστήμης, της τεχνολογίας, της παραγωγικότητας θα έπρεπε να εξασφαλίζει το αντίθετο.
-Δεν είναι ούτε σύγχρονο ούτε προοδευτικό να ζητάς από εργαζομένους γονείς να δουλεύουν 10ωρα και δωδεκάωρα για να έχουν την “ευκαιρία” να ασχοληθούν με τα παιδιά τους στα ρεπό τους, που θα είναι κομμάτια από την κούραση.
-Δεν είναι πρόοδος να κοροϊδεύεις τους φοιτητές που εργάζονται λέγοντας να δουλέψουν περισσότερο για να πάρουν ρεπό να πάνε να μαζέψουν ελιές, ενώ θα έπρεπε να έχουν όλες τις συνθήκες εξασφαλισμένες να ασχοληθούν με τις σπουδές τους και όχι να αναγκάζονται να δουλεύουν».