«Πρέπει να είναι παγκόσμια πρωτοτυπία η διαχείριση της ΔΕΗ από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, πραγματικά πρέπει να διδάσκεται ως case study προς αποφυγή, το πώς να κάνεις ιδιωτικοποίηση όχι μόνο χωρίς να πάρεις ούτε ένα ευρώ, αλλά πληρώνοντας κιόλας από τη τσέπη του Δημοσίου τους ανταγωνιστές της», τόνισε ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ Μίλτος Χρυσομάλλης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο της συζήτησης του σχεδίου νόμου των Υπουργείων Οικονομικών, Υγείας και Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την κύρωση πράξεων νομοθετικού περιεχομένου.
Αναφερόμενος στην κατάργηση των δημοπρασιών Ενέργειας ή ΝΟΜΕ, που εισηγήθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ ο Μίλτος Χρυσομάλλης παρατήρησε ότι «ωριμάσατε πλέον κι εσείς και δε διαφωνείτε με την κατάργηση των δημοπρασιών των ΝΟΜΕ. Ξέρετε ποιο είναι το δυστύχημα; Ότι αυτή η πολιτική σας ωρίμανση είχε περίπου ένα κόστος 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη του Έλληνα φορολογούμενου, περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ που χάθηκαν επειδή δεν προχωρήσατε το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ που βρήκατε έτοιμο από την Κυβέρνηση Σαμαρά και άλλα 600 εκατομμύρια με τα οποία ζημιώσατε τη ΔΕΗ με τη δημοπρασία των ΝΟΜΕ, γιατί πουλούσατε ρεύμα στους ανταγωνιστές της ΔΕΗ σε τιμές κατώτερες του κόστους!».
Σχετικά με τα ζητήματα που ανέκυψαν στο ΚΕΘΕΑ, ο βουλευτής Μεσσηνίας σημείωσε ότι πρέπει να διερευνηθεί πλήρως το εσωτερικό πόρισμα του ΚΕΘΕΑ σχετικά με τη μονάδα του στα Διαβατά, η οποία «λειτουργούσε ως χορηγός νομικών ευεργετημάτων, μέσω των οποίων αθωώνονταν έμποροι ναρκωτικών με τις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου, ο οποίος υπήρξε και για πολλά χρόνια Πρόεδρος του Δ.Σ. ΚΕΘΕΑ».
Με τις ρυθμίσεις της Κυβέρνησης στερείται πλέον η δυνατότητα στον οποιοδήποτε έμπορο ναρκωτικών να αθωωθεί μέσω τέτοιων διαδικασιών και επιπλέον δημιουργείται μια εποπτική διοίκηση, η οποία με διαφάνεια θα διαχειρίζεται τα 20 και πλέον εκατομμύρια που δίνονται στο ΚΕΘΕΑ από τον Έλληνα φορολογούμενο. «Τελικά τι ακριβώς είναι αυτό που σας ενοχλεί, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους;» είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης. «Τι ακριβώς σας ενοχλεί, σας ενοχλεί ότι δεν μπαίνει η κα. Ξένη Δημητρίου, η γνωστή εισαγγελέας του ΑΠ και φίλη του ΣΥΡΙΖΑ, πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ!».
Όπως παρατήρησε, καμία πτέρυγα της Βουλής δεν μπορεί να διαφωνήσει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου της Κυβέρνησης, που κυρώνουν τη δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχου για το Νοσοκομείο της Σπάρτης και την αγορά δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων, για την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης, την παράταση της ρύθμισης για τα χρέη στους δήμους, την προστασία της πρώτης κατοικίας, την οποία τελικά δεν προστάτεψε ο ΣΥΡΙΖΑ ή την μείωση στην τιμολόγηση των φαρμάκων.
«Και μιας και μιλάμε για φάρμακα κι επειδή ακούω διάφορα από τη διπλανή αίθουσα, τελικά τι γίνεται ακριβώς με τον κ. Φρουζή; Απ’ ό,τι ακούμε, πιο συχνά ήταν στην Κουμουνδούρου παρά σπίτι του. Πιο συχνά έβλεπε τον κ. Τσίπρα και τον κ. Φίλη στην Αυγή, παρά τα παιδιά του. Καταλάβαμε ότι ήταν ο συντάκτης των ανακοινώσεων του ΣΥΡΙΖΑ για το φάρμακο, ο συντάκτης του νομοσχεδίου. Νομίζω έχετε πολλά να απαντήσετε τις επόμενες μέρες», είπε ο Μίλτος Χρυσομάλλης, για να καταλήξει σχετικά με τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: «Η κρατική βία είναι νόμιμη απέναντι σε ανθρώπους που δημιουργούν μπάχαλο, που καίνε, που λεηλατούν τις περιουσίες των συνανθρώπων μας. Αυτή είναι ακριβώς η μόνη νόμιμη κρατική βία που μπορεί να υπάρξει. Όχι φυσικά η κρατική βία την οποία ασκούσατε εσείς απέναντι σε παιδιά, γυναίκες, ηλικιωμένους συμπολίτες μας, οι οποίοι διαδήλωναν ειρηνικά για τη Συμφωνία των Πρεσπών και τους τσακίσατε με χημικά. Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά που μας χωρίζει».