Αγωνιστική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε χθες στον αύλειο χώρο της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας από εργαζομένους και συναδέλφους τους που είναι σε αναστολή, στο πλαίσιο στάσης εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ με αιτήματα για τον υγειονομικό κλάδο, καθώς και κατά της αναστολής καθηκόντων όσων είναι ανεμβολίαστοι και υπέρ της επιστροφής όλων στην εργασία τους.
Μιλώντας σχετικά η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Ν.Μ. Κυπαρισσίας, Ξένια Στρατικοπούλου, δήλωσε: «Ο Σύλλογος Εργαζομένων της Νοσηλευτικής Μονάδας Κυπαρισσίας, μαζί με τους εργαζομένους, συγκεντρωθήκαμε για να συμμετέχουμε στην πανελλήνια στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ διεκδικώντας την ένταξή μας στα βαρέα και ανθυγιεινά, τις μονιμοποιήσεις των εκτάκτων, να θεωρηθεί εργατικό ατύχημα ο θάνατος εργαζομένου από covid, την ανανέωση συμβάσεων.
Επίσης, είμαστε κατά της αναστολής των εργαζομένων, κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού, αλλά είμαστε υπέρ του εμβολιασμού. Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις των υγειονομικών μονάδων και δομών. Όχι στους εργολάβους».
Από την πλευρά της, η Ειρήνη Βεϊζάι σημείωσε: «Είμαι υγειονομικό προσωπικό στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, σε αναστολή. Είμαι βοηθός θαλάμου, δουλεύω ενάμιση χρόνο εδώ, στο νοσοκομείο, εν καιρώ πανδημίας. Έχουμε περάσει πάρα πολλά όπως γνωρίζει όλος ο κόσμος και φτάσαμε τη σήμερον ημέρα να μας διώχνουν από τις δουλειές μας, να μας φτάσουν στην πείνα, με το λόγο ότι είμαστε επικίνδυνοι για τους ασθενείς μας. Κάτι το οποίο μας το λένε, αλλά δε μας δείχνουν καμία έρευνα που να υποστηρίζει αυτό το πράγμα. Λοιπόν, κατ’ αρχήν είμαστε κατά της υποχρεωτικότητας του εμβολίου και όχι κατά των εμβολίων, όπως διαδίδουν μερικοί. Και ζητάμε τα νοσοκομεία να δουλεύουν για όλο τον κόσμο, όπως πρέπει. Να γυρίσουμε πίσω στις δουλειές μας, με τις μάσκες μας και με τα μέτρα προστασίας και να αναγνωριστούν τα χαρτιά με τα αντισώματα που έχει ο καθένας. Για ποιο λόγο δεν αναγνωρίζεται το χαρτί με τα αντισώματα; Έχουμε όλοι νοσήσει και έχουμε το χαρτί. Και θέλουμε και μια ενημέρωση, που τη ζητάμε από τον κ. διοικητή και δεν έχει το θάρρος να βγει να μας μιλήσει, να μας πει πόσα άτομα βγήκαν σε αναστολή κι αν έχει έλλειψη το νοσοκομείο. Γιατί μας λέει ότι δεν έχει έλλειψη το νοσοκομείο, ενώ το νοσοκομείο έχει αναστείλει εδώ και τρεις βδομάδες τα εξωτερικά ιατρεία. Και έχει μεγάλες ελλείψεις και προσπαθούν να το κρύψουν. Δε βγαίνει, δεν ήρθε να μας πει ούτε μια καλημέρα. Όλο αυτό μας βάζει σε υποψίες ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω απ’ τις αναστολές μας. Ζητάμε να μας γυρίσουν στις δουλειές μας και τα δικαιώματα των ανθρώπων να ισχύουν και όχι να είναι μόνο στα λόγια και στα χαρτιά. Ζητάμε να τηρηθεί το Σύνταγμα. Τίποτα παραπάνω».
Με τη σειρά της η Ειρήνη Λάμπρου επισήμανε: «Είμαι νοσηλεύτρια της Παθολογικής Κλινικής, μόνιμο προσωπικό. Θέλω να δηλώσω ότι στο νοσοκομείο μας αυτό που συμβαίνει είναι ότι υπολειτουργεί, ότι είναι τρεις βδομάδες κλειστό, ότι συνάδελφοί μου νοσούν και μεταδίδουν τον ιό παρόλο που είναι εμβολιασμένοι, ότι η κλινική υπολειτουργεί, ότι οι συνάδελφοί μου δουλεύουν σε διπλοβάρδιες για να μπορέσουν να βγάλουν το πρόγραμμα, είναι ταλαιπωρημένοι, έχουν εξασθενήσει, κι εμείς παραμένουμε σε αναστολή και γι’ αυτούς δεν πρέπει να δουλεύουμε. Δεν περισσεύουμε. Είμαστε εδώ. Θέλουμε τη δουλειά μας πίσω. Θέλουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Είναι παράνομα όλα αυτά που συμβαίνουν και λυπάμαι πάρα πολύ, γιατί ενώ μπορώ να προσφέρω, με έχουν σε αναστολή».
Τέλος, η Αγγελική Μουτσολάρη είπε: «Είμαι μια μητέρα αγωνιζόμενη κατά της υποχρεωτικότητας. Αυτό που μας έχει καταντήσει το κράτος, με λίγα λόγια, “σου αφαιρώ την παιδεία, σου αφαιρώ την υγεία, σου αφαιρώ το ανθρώπινο δικαίωμα”, είμαι κατά όλων αυτών. Δε μ’ ενδιαφέρει, ο κάθε άνθρωπος, σωστή η άποψη να κάνει το εμβόλιο. Ως εκεί. Εμείς επιλέγουμε το σώμα μας και να κάνουμε ό,τι εμείς κρίνουμε. Είμαστε ενήλικες, διαβάζουμε, έχουμε κρίση και έτσι αποφασίζουμε. Λοιπόν, είμαι κατά της υποχρεωτικότητας. Ως εδώ».
Του Ηλία Γιαννόπουλου