Περιστατικά με εικονικούς εμβολιασμούς, ψευδή πιστοποιητικά νόσησης, καθώς και ψευδή rapid test, φαίνεται πως αποκάλυψε στη Μεσσηνία η έρευνα των «αδιάφθορων» για τη μεγάλη υπόθεση με το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων, το οποίο εκτενώς παρουσίασε σε χθεσινό του δημοσίευμα το «Θάρρος» για τη σύλληψη στην Καλαμάτα δύο ιατρικών επισκεπτών.
Όπως ανέφερε χθες σε εκπομπή της ΕΡΤ Καλαμάτας ο αστυνομικός ρεπόρτερ της ΕΡΤ3, Κώστας Καντούρης, στη συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται ξεχωριστό κομμάτι που αφορά στη Μεσσηνία και έχει να κάνει με εικονικούς εμβολιασμούς, ψευδή πιστοποιητικά νόσησης, καθώς και ψευδή rapid test.
Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, με εντολή της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης αυτό το σκέλος της δικογραφίας θα διαχωριστεί από την υπόλοιπη και θα σταλεί στην Εισαγγελία Καλαμάτας για περαιτέρω διερεύνηση.
Όπως ανέφερε ο κ. Καντούρης, με βασικό στέλεχος έναν ιατρικό επισκέπτη στη Μεσσηνία το κύκλωμα έβρισκε ανεμβολίαστους και τους συνέστηνε σε δύο γιατρούς, μια νοσηλεύτρια, ένα φαρμακοποιό και έναν ιδιώτη.
Ο φαρμακοποιός και ο ιδιώτης κατηγορούνται ότι «πουλούσαν» ψευδή rapid test σε ανεμβολίαστους, μεταξύ των οποίων και σε γιατρούς, σύμφωνα με τις καταγραφές του «κοριού», ενώ οι δύο γιατροί και η νοσηλεύτρια εμπλέκονται σε εικονικούς εμβολιασμούς και σε ψευδή πιστοποιητικά νόσησης.
Όλα αυτά, σύμφωνα με το ρεπόρτερ της ΕΡΤ3, έναντι οικονομικού αντιτίμου, το οποίο για τους εικονικούς εμβολιασμούς κυμαινόταν από 300 – 700 ευρώ, μπορεί και περισσότερα, ενώ για τα ψευδή rapid test από 50 έως 200 ευρώ τους πρώτους μήνες εφαρμογής του μέτρου.
Όσον αφορά στους εικονικούς εμβολιασμούς, φαίνεται πως χρησιμοποιούσαν τη μέθοδο των «κατ’ οίκον» εμβολιασμών, έχοντας καταγραφεί τουλάχιστον πέντε τέτοιες περιπτώσεις, μεταξύ των οποίων και του ίδιου του ιατρικού επισκέπτη.
Β.Β.