Διαμαρτυρία με κεριά για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν με το ενεργειακό κόστος θα πραγματοποιήσουν οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης και αναψυχής στην Καλαμάτα.
Συγκεκριμένα, ο Σύλλογος Καταστημάτων Εστίασης και Αναψυχής Καλαμάτας και τα μέλη του καλούν όλο τον κόσμο στην κινητοποίηση- διαμαρτυρία που θα έχει τίτλο «Το ρεύμα μας σκοτώνει» και θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 6.00 το απόγευμα στην πλατεία 23ης Μαρτίου.
Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας θα μοιρασθούν κεριά, τα οποία συμβολικά οι παρευρισκόμενοι θα ανάψουν, για να αναδειχθεί με παραστατικό τρόπο το ανυπέρβλητο πλέον πρόβλημα που έχει προκύψει με τις αυξήσεις στα τιμολόγια της ηλεκτρικής ενέργειας.
Με κεριά
Όπως σημειώνει ο Σύλλογος, η εστίαση καλείται εδώ και δύο χρόνια, καταδεικνυόμενη ως ένας από τους βασικούς υπαίτιους της έξαρσης της πανδημίας, να σηκώσει πολλά και δυσβάστακτα βάρη, με συνεχείς περιορισμούς, μείωση της πελατειακής βάσης, μείωση της δυναμικής των καταστημάτων και, φυσικά, με τις αναστολές λειτουργίας για τεράστιο χρονικό διάστημα. «Όλα αυτά έχουν πλέον γίνει θηλιά στο λαιμό των επιχειρηματιών. Τα αποτελέσματα τα βλέπουμε καθημερινά σε επιχειρήσεις που μην μπορώντας να σηκώσουν όλο αυτό το βάρος “κατεβάζουν ρολά”. Αυτό έχει ως συνέπεια να μένουν ολόκληρες οικογένειες από τη μια μέρα στην άλλη στο δρόμο. Οι επιχειρήσεις πλέον δεν μπορούν να καλύψουν ούτε τις βασικές τους ανάγκες και αντί το κράτος να ελαφρύνει την πίεση που δέχεται ο κλάδος, έρχεται να προσθέσει και τις υπέρογκες αυξήσεις στο ρεύμα. Η τάξη μεγέθους των αυξήσεων είναι τουλάχιστον 2 φορές πάνω σε σχέση με τα αντίστοιχα περσινά τιμολόγια, σε συνδυασμό με την αύξηση 30% στις πρώτες ύλες, την ίδια στιγμή μάλιστα που η δουλειά έχει μειωθεί σε δραματικό ποσοστό», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.
Ο Σύλλογος, λοιπόν, καλεί όλο τον κόσμο να στηρίξει τη διαμαρτυρία και καταλήγει: «Με μεγάλη μας λύπη βλέπουμε ότι οι συνεχείς οχλήσεις και οι κραυγές αγωνίας προς την κυβέρνηση δεν είχαν ανταπόκριση, επομένως ο μοναδικός δρόμος που μας απέμεινε είναι αυτός των κινητοποιήσεων, ως απέλπιδα προσπάθεια να ακουστεί η φωνή μας».
Της Βίκυς Βετουλάκη