Το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του ασχολείται με την άνοδο της τιμής στο σουβλάκι. Σε αναλυτικό ρεπορτάζ γίνεται διεξοδικά λόγος για το ότι πλέον το σουβλάκι, ίσως το πιο διάσημο ελληνικό έδεσμα, πωλείται στα 3,30 ευρώ ανά τεμάχιο (σ.σ. στην Καλαμάτα πωλείται λίγο φθηνότερα).
Η αύξηση αποδίδεται, όπως είναι γνωστό, στην κατακόρυφη άνοδο του πληθωρισμού, ο οποίος κινείται στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 28 ετών.
Το Reuters σημειώνει αναλυτικά ότι «το κλασικό γεύμα με το κρέας το τζατζίκι, την ντομάτα και το κρεμμύδι κοστίζει πλέον 30% περισσότερο σε σχέση με το προηγούμενο καλοκαίρι».
Επιπλέον, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Το κόστος των κύριων συστατικών, κρέας, λαχανικά και ηλιέλαιο, έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο καιρό, αφού τόσο η πανδημία όσο και ο πόλεμος στην Ουκρανία έχουν διαταράξει την ισορροπία των αλυσίδων ανεφοδιασμού».
Α.Π.