«Τέλος» στην αγωνία χιλιάδων μαθητών δόθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, οπότε το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις φετινές βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστήμια όλης της χώρας. Πλέον, οι εν δυνάμει φοιτητές της Μεσσηνίας ανοίγουν τα φτερά για να κυνηγήσουν τα όνειρά τους, ατενίζοντας την καινούργια ζωή που ανοίγεται μπροστά τους με αισιοδοξία.
Το «Θάρρος» συνομίλησε με έντεκα από αυτούς τους επιτυχόντες, οι οποίοι μας μίλησαν για τη χρονιά που πέρασε, μας μετέφεραν τα συναισθήματά τους, καθώς και τους μελλοντικούς τους στόχους.
Ουρανία Λυριντζή
Στο Ρέθυμνο θα μετακομίσει η Ουρανία Λυριντζή για να σπουδάσει στο Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης, τμήμα που η ίδια ήθελε πολύ, όπως μας είπε, αφού της άρεσε πάντα η επαφή με τα παιδιά.
Πριν από την ανακοίνωση των βάσεων η Ουρανία δεν είχε πολύ άγχος, αφού τα μόρια που είχε συγκεντρώσει ήταν αρκετά περισσότερα από πέρυσι και, μάλιστα, κατάφερε να εισαχθεί 4η.
Όσο για τη χρονιά που πέρασε, τη χαρακτήρισε πιεστική και διαφορετική, ενώ πρόσθεσε ότι «έπεσε βαριά» στα παιδιά, αφού είχαν προηγηθεί δύο χρονιές με καραντίνα και τηλεκπαίδευση.
Κλείνοντας δήλωσε χαρούμενη και ανακουφισμένη για την επιτυχία της και πλέον ετοιμάζει τα πράγματά της για μια νέα ζωή.
Γιάννης Λυριντζής
Για δεύτερη χρονιά έδινε ο Γιάννης Λυριντζής, που κατάφερε να εισαχθεί στο Πυροσβεστικό Σώμα. Η χρονιά, όπως είπε, ήταν ευκολότερη για αυτόν, αλλά είχε και κούραση.
Όσο για τα θέματα, ανέφερε ότι ήταν δυσκολότερα σε σχέση με πέρυσι, αλλά όλα πήγαν καλά και κατάφερε να περάσει στην πρώτη του επιλογή.
Έλλη Γκούμα
Στη Νομική Αθηνών κατάφερε να εισαχθεί η Έλλη Γκούμα, η οποία δήλωσε ανακουφισμένη που οι κόποι της ανταμειφθήκαν.
Η χρονιά, μας είπε, ήταν δύσκολη, καθώς ήταν απαιτητική, με την ίδια να αναγκάζεται να στερηθεί κάποιες από τις δραστηριότητές της, αλλά είναι κάτι για το οποίο δε μετάνιωσε. Πλέον, σχολίασε, θα έχει χρόνο να τις αναπληρώσει.
Κλείνοντας δήλωσε ότι η Νομική ήταν μια σχολή που πάντα ήθελε και κατάφερε να περάσει άνετα, αφού τα μόρια που είχε ήταν πολλά και της εξασφάλιζαν την άνετη εισαγωγή της.
Θεοδώρα Δημητρούλη
«Είμαι στην καλύτερη φάση της ζωής μου» μας είπε η Θεοδώρα Δημητρούλη όταν απάντησε στο τηλεφώνημά μας. Η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη, σχολίασε, ενώ ακόμα χειρότερα ήταν πριν, αφού η καραντίνα έβγαζε τα παιδιά από το πρόγραμμα τους. Πρόσθεσε, πάντως, ότι όλο αυτό γενικά ήταν μια εμπειρία ζωής, αλλά ποτέ δε θα το ξαναπερνούσε.
Πλέον η Θεοδώρα ανυπομονεί να φύγει για την Κοζάνη, όπου θα σπουδάσει στο Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων.
Νάσια Βόλλαρη
Κοινωνιολογία στο ΕΚΠΑ θα σπουδάσει η Νάσια Βόλλαρη, που δήλωσε χαρούμενη, αφού ανταμείφθηκαν οι κόποι της.
Πρόσθεσε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν δύσκολη και βρισκόταν πολλές ώρες στο σπίτι για να διαβάζει, ενώ ακόμα δυσκολότερα ήταν την εποχή της καραντίνας, καθώς οι μαθητές δεν ήξεραν πώς να διαχειριστούν όλο αυτό, με την τηλεκπαίδευση να μην αποδίδει όσο θα έπρεπε.
Πλέον περνά πολύ όμορφα και ετοιμάζεται να μετακομίσει στην Αθήνα.
Σταμάτης Ζέρβας
Ικανοποιημένος μιας και πέρασε στην πρώτη επιλογή του δήλωσε ο Σταμάτης Ζέρβας, ο οποίος εισήχθη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.
Όπως τόνισε ο ίδιος, «η φετινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού η ύλη ήταν παράλογα υψηλή», ενώ όσον αφορά στο κομμάτι της πανδημίας, ο Σταμάτης θεωρεί ότι έπαιξε το ρόλο της, γιατί υπήρξε μια χαλάρωση τα δύο προηγούμενα χρόνια, με αποτέλεσμα να μην προετοιμαστούν οι φετινοί υποψήφιοι ιδιαίτερα.
Από εδώ και πέρα, στόχος του είναι να προσαρμοστεί καλά στο νέο περιβάλλον της φοιτητικής του ζωής και να κυλήσουν όλα ομαλά.
Βασιλική Καρμή
Στο Τμήμα Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Πειραιά κατάφερε να εισαχθεί η Βασιλική Καρμή, ενώ παρότι η σχολή δεν ήταν από τις πρώτες της επιλογές, δηλώνει χαρούμενη από το αποτέλεσμα.
Αναφερόμενη στην προετοιμασία της, σημειώνει ότι προηγήθηκαν πολύ ιδιαίτερες στιγμές στη μέση της χρονιάς, αφού θεωρεί ότι ανήκει στη γενιά η οποία ήρθε αντιμέτωπη σε μεγάλο βαθμό με τα κατάλοιπα του κορωνοϊού.
Έπειτα από την ανακοίνωση της σχολής που πέρασε, επόμενος στόχος της Βασιλικής είναι να έχει και άλλες επιτυχίες στη ζωή της, καθώς και να τελειώσει τη σχολή της όπως πρέπει, επιτυγχάνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
Διονύσης Φωτόπουλος
Στην Τρίπολη, και ειδικότερα στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, εισήχθη ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο οποίος ανέφερε ότι σκοπεύει να δηλώσει μεταγραφή για την πρώτη του επιλογή σχολής, που είναι το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιά.
Σχολιάζοντας τη φετινή χρονιά, δήλωσε ότι δεν τον δυσκόλεψε κάτι ιδιαίτερα, και αν ήταν λιγότερο αυξημένη η ύλη της Οικονομίας και δεν υπήρχαν οι μικρές αστοχίες στο μάθημα της Έκθεσης και των Μαθηματικών, θα ήταν εξαιρετική.
«Το γεγονός ότι δεν είχαμε δώσει τα προηγούμενα δύο χρόνια ενδοσχολικές εξετάσεις θεωρώ ότι δε με δυσκόλεψε ιδιαίτερα, αφού όποιος διάβαζε συστηματικά και δεν άφηνε κενά, ήταν μια χαρά», σημείωσε ο Διονύσης.
Από την άλλη πλευρά, επόμενος στόχος που έχει βάλει ο ίδιος είναι να τα πάει καλά με τη σχολή του και να γίνει ένα καλός προγραμματιστής στην Ελλάδα.
Γεωργία Παναγιωτοπούλου
Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, εισήχθη η Γεωργία Παναγιωτοπούλου, έχοντας συγκεντρώσει 18.490 μόρια.
Όπως ανέφερε, ήταν ένας στόχος που είχε θέσει από μικρή ηλικία και για τον οποίο δούλεψε σκληρά, με τους καθηγητές της να είναι στο πλάι της όποτε τους χρειαζόταν.
Από εδώ και πέρα, μοναδικός της στόχος για το μέλλον είναι να μη σταματήσει να κάνει πράξη αυτό που τη δίδαξαν οι καθηγητές και η οικογένειά της, οι οποίοι τη συμβούλευαν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και σήμερα: «Να προσπαθείς πάντα να εξελίσσεσαι με άξονά σου την ανθρωπιά».
Κωνσταντίνος Τζώρτζης
Ευχαριστημένος με το αποτέλεσμα που πέτυχε είναι ο Κωνσταντίνος Τζώρτζης, καθώς εισήχθη στο Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Όπως μας ανέφερε ο ίδιος, ήταν η τρίτη του επιλογή από τις σχολές που είχε δηλώσει στο μηχανογραφικό, ενώ σχετικά με τη φετινή χρονιά, δήλωσε ότι δυσκολεύτηκε λίγο στα Μαθηματικά, παρ’ όλα αυτά πήγαν όλα καλά.
Κοιτώντας το μέλλον, ο Κωνσταντίνος θέτει τους στόχους του, οι οποίοι- μεταξύ άλλων- είναι να περνάει όσο το δυνατόν καλύτερα μπορεί τα μαθήματα της σχολής του, αλλά και με καλούς βαθμούς.
Σταυρούλα Βλαχοπούλου
Τρισευτυχισμένη δήλωσε η Σταυρούλα Βλαχοπούλου, η οποία εισήχθη στη Σχολή Αστυφυλάκων της Αστυνομίας, και παρότι η πρώτη της επιλογή ήταν η Σχολή Αξιωματικών, το αποτέλεσμα της άρεσε εξίσου, αφού οι δύο σχολές είναι παρόμοιες.
Μιλώντας για τη φετινή χρονιά, η ίδια ανέφερε ότι ήταν αρκετά δύσκολη, γιατί άλλες φορές έλειπαν καθηγητές από το σχολείο και άλλοτε παιδιά, οπότε το μάθημα ήταν δύσκολο να γίνει, καθώς υπήρχε ταυτόχρονα και πολλή πίεση.
Παρόλα αυτά, όλα κύλησαν ομαλά, για την ίδια τουλάχιστον, η οποία πλέον στοχεύει να τελειώσει με επιτυχία τη σχολή της, να συνεχίσει με την πρακτική και έπειτα να μπει ενεργά στο επάγγελμά της.
Των Παναγιώτη Μπαμπαρούτση, Χριστίνας Μανδρώνη