Δεν προτίθεμαι να κουράσω. Θα είμαι σύντομος . Λοιπόν. Οι πλείστοι όσων συμμετείχαν στην προχθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για το αντιπλημμυρικό έργο της Καλαμάτας , βάσει αυτών που γνωρίζω και αυτών που ειπώθηκαν ακούγοντας πίσω από τις λέξεις, ελάχιστοι στην πραγματικότητα ενδιαφέρονται για το μέλλον της πόλης.
Εκείνο που πραγματικά τους νοιάζει και για το οποίο κόπτονται είναι το πώς θα αδράξουν την ευκαιρία για να προωθήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα με στόχο και σκοπό να εισπράξουν τον «κόπο» τους την κατάλληλη στιγμή, μ’ άλλα λόγια στις επερχόμενες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Ή πως θα καπελώσουν το έργο για να πάρουν τα εύσημα και να τα χρησιμοποιήσουν πάλι προς ίδιον όφελος.
Υπάρχουν άνθρωποι ερωτευμένοι με την εξουσία και άλλοι που θέλουν να την κατακτήσουν για τη ματαιοδοξία τους ή όποιο άλλο λόγο έχουν στο μυαλό τους. Για το κοινό καλό πάντως την σήμερον ημέρα ελάχιστοι ενδιαφέρονται . Το προσωπικό συμφέρον πάει μπροστά και τα υπόλοιπα έπονται. Εξ ου και η πολύωρη συνεδρίαση που κατέληξε στις καλένδες του Σεπτεμβρίου με δυο, παρακαλώ , προτάσεις και βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι μέχρι τότε.
Ειρήσθω εν παρόδω πως , η μία εκ των δύο προτάσεων που προτείνει σύσταση επιτροπής που θα αξιολογήσει την ήδη υπάρχουσα μελέτη του «ΜΟΡΕΑ» για τον οποίο για να συνεννοούμεθα ουδεμία εκτίμηση τρέφω, μαθαίνω ότι ο επικεφαλής της νέας τεχνικής επιτροπής έχει στενές σχέσεις με αυτοδιοικητικό που έχει ήδη ψηφίσει κατά της μελέτης. Οπότε, «το παιχνίδι είναι στημένο και εξαρχής ξεπουλημένο» που λέει και ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου που γεννήθηκε εκεί κοντά στην Τρίπολη που έγινε και η στημένη προχθεσινή συνεδρίαση.
Παρ’ όλα αυτά δεν καταδικάζω καμία θέση από τις υπέρ ή κατά της μελέτης. Όλες έχουν κάτι να προσφέρουν στην κοινή διαβούλευση. Ωστόσο, κυρίες και κύριοι του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αλλά και εσείς του Περιφερειακού να προτάξετε το συμφέρον της πόλης και όχι να δείτε το έργο ως εργαλείο για το δικό σας μικροσυμφέρον. Συζητείστε συναινετικά ώστε να εξευρεθεί λύση για να γίνει το έργο, γιατί αν γνωμοδοτήσει αρνητικά και το Περιφερειακό Συμβούλιο μετά την αρνητική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, τότε θα χαθεί η χρηματοδότηση καθώς θα την έχει πάρει το ποτάμι μαζί και με την πόλη ενδεχόμένως.
Του Δημήτρη Γιατράκου