Μια ακόμη πετυχημένη γαστρονομική βραδιά πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την περασμένη Κυριακή, στην Κορώνη, στο πλαίσιο του 1ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ Πελοποννήσου, με τίτλο “Peloponnese Food Stories- Ιστορίες ανθρώπων – γεύσεων – πολιτισμού”, το οποίο μετά τη Λακωνία, συνέχισε στη Μεσσηνία για να ακολουθήσουν άμεσα και οι υπόλοιπες Περιφερειακές Ενότητες.
Η εκδήλωση στην Κορώνη, την εμβληματική κοινότητα της Unesco για τη μεσογειακή διατροφή, αποτέλεσε γαστρονομική εμπειρία για το πλήθος των επισκεπτών, περιελάμβανε δε έκθεση τοπικών προϊόντων, μαγειρικές επιδείξεις, γευσιγνωσία ελαιολάδου και οίνου, βιωματικές δραστηριότητες για παιδιά, καθώς και μουσική εν πλω.
Την εκδήλωση χαιρέτισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος αναφέρθηκε στον εμβληματικό χαρακτήρα της Κορώνης, στην σημασία της προβολής και ανάδειξης της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής, εκφράζοντας παράλληλα συγχαρητήρια και ευχαριστίες προς τους συνδιοργανωτές και συγκεκριμένα τον Δήμο Πύλου – Νέστορος, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, την Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας, τον Σύλλογο Επαγγελματιών Κορώνης, τον Τουριστικό Οργανισμό Πελοποννήσου, όπως επίσης στο Ιδρυμα “Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου” και το Μανιατάκειον Ιδρυμα τα οποία στήριξαν την εκδήλωση.
Η συνέχεια του Φεστιβάλ θα περάσει στην Αρκαδία και στο Παράλιο Άστρος, στις 26 Αυγούστου.