Στις 24 και 25 Ιουνίου επιστρέφει στο Αγρόκτημα Φοίφα η μεγάλη γιορτή του καλοκαιριού για τον σπόρο, τη φύση και τη γη, που, όπως αναφέρεται, «μας χωρά όλες και όλους και που αναζωογονεί τη γη, το σώμα, το μυαλό και την καρδιά, ξεδιπλώνει τη θηλυκή μας φύση, συνδέοντας, τελικά, τη δημιουργία, την καλλιέργεια, τη συμπόρευση, την αποδοχή και την επαφή με τη φύση, το σώμα μας και τον εαυτό μας σε ένα όλον».
Τι είναι
Πρόκειται για ένα συνεργατικό φεστιβάλ ανταλλαγής γνώσεων, εμπειριών, δεξιοτήτων, συναισθημάτων, μέσα από ένα πλήθος εκδηλώσεων (δρώμενα, εισηγήσεις, εργαστήρια, παρουσιάσεις, παραστάσεις, εκθέσεις, μουσική και πολλά άλλα) που πλαισιώνουν την καθιερωμένη, εδώ και οκτώ χρόνια, Γιορτή Ανταλλαγής Σπόρων από την Ανοιχτή Τράπεζα Παραδοσιακών Σπόρων του Αγροκτήματος Φοίφα.
Πού απευθύνεται;
Όπως σημειώνεται σε σχετικά: «Είσαι καλλιτέχνης, εικαστικός, φωτογράφος; Είσαι μουσικός, χορευτής/ρια, ηθοποιός, δραματουργός; Είσαι παιδαγωγός, γυμναστής/ρια, ακροβάτης/ισσα; Είσαι ερευνητής/ρια των βοτάνων και του φαρμακείου της φύσης, της τροφής, του σώματος; Είσαι απλά ένας ακόμη άνθρωπος που εμπνέεται από τη φύση, έχει κάτι να μοιραστεί και θέλει να ρίξει τον σπόρο του μαζί μας; Δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή.
Το φεστιβάλ στηρίζεται αποκλειστικά στις δικές μας δυνάμεις! Γι’ αυτό και σε χρειαζόμαστε! Αν νιώθεις πως θέλεις να γίνεις μέρος αυτής της προσπάθειας και να μας βοηθήσεις με όποιον τρόπο μπορείς, κάνε την αίτησή σου ως εθελοντής/ρια».
Πού στοχεύει;
Όσον αφορά στους στόχους, σημειώνεται: «Ένας νέος Πολιτισμός της Καλλιέργειας συνιστά επιτακτικό αίτημα της εποχής! Στόχος του φεστιβάλ είναι να επικοινωνήσει μηνύματα και πρακτικές για μια βιωσιμότερη διαχείριση της γης και προστασία του περιβάλλοντος, με απώτερο σκοπό την ολιστική ανάπτυξη μιας πιο δίκαιης και εναρμονισμένης με τις φυσικές διαδικασίες κοινότητας».
Τι αποτελέσματα έχει;
Ενδεικτικά, το πρώτο Re:Think GAIA Festival 2021 φιλοξένησε 29 δρώμενα με 30 εισηγητές/ριες, καθώς και 19 φορείς και οργανισμούς, με την ευγενική υποστήριξη 25 τοπικών και μη χορηγών! Προσέγγισε πάνω από 1.200 άτομα σε πραγματικό χρόνο και περίπου 3.500 ηλεκτρονικούς αποδέκτες!
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορεί να καλέσουν στο τηλέφωνο 27210 22505.