Επιτροπή θα συναντηθεί με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τη Δευτέρα
Κείμενο με τα αιτήματά τους δημοσιοποιούν κάτοικοι της Ασπροπουλιάς, το οποίο έχουν υπογράψει πάνω από 70 μέχρι στιγμής, ενώ αποστέλλεται σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ζητώντας από τους υποψήφιους δημάρχους να τοποθετηθούν ανοιχτά για το τι θα κάνουν τώρα και ως αυριανή Δημοτική Αρχή προκειμένου να ικανοποιηθούν.
Παράλληλα, επιτροπή κατοίκων θα συναντηθεί με το δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας τη Δευτέρα, ώστε να απαντήσουν σε τι ενέργειες διατίθενται να προβούν για την ικανοποίηση των εν λόγω αιτημάτων.
Αναλυτικά, σημειώνεται στο κείμενο: «Το χωριό μας, η Ασπροπουλιά Μεσσηνίας του Δήμου Καλαμάτας, χτυπήθηκε, κι αυτό, από πυρκαγιά στις 31 Αυγούστου. Ανθρώπινες ζωές ευτυχώς δε θρηνήσαμε. Όμως, απειλήθηκε ο οικισμός, κάηκαν αποθήκες, στάβλοι και ελαιοκαλλιέργειες.
Αν δεν είχαμε χειρότερα, οφείλεται στην κινητοποίηση του χωριού και άλλων γειτονικών, καθώς και στο πυροσβεστικό προσωπικό.
Συμπαραστεκόμαστε σε όλες τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν από πυρκαγιές και πλημμύρες και ενώνουμε την φωνή μας μαζί τους.
Ο κίνδυνος που αντιμετώπισε το χωριό μας μαζί με άλλα περιστατικά προηγούμενων ετών, μας οδηγεί σε αγώνα για την υπεράσπισή του.
Αυτή είναι δυνατή στις μέρες μας, με τόση πρόοδο και τόσα τεχνικά μέσα που έχουν ανακαλυφθεί.
Γι’ αυτό έχουμε απαιτήσεις από το κράτος και τους αρμόδιους φορείς του (Δημοτική και Περιφερειακή Αρχή, υπουργεία και όλους τους υπευθύνους):
1. Να καταγραφούν, χωρίς χρονοτριβή, οι οποιεσδήποτε ζημιές, όλων όσοι υπέστησαν τέτοιες και να δοθούν, επειγόντως, αποζημιώσεις για το σύνολό τους, τόσο του κεφαλαίου όσο και της παραγωγής
2. Να προχωρήσουν σε καθάρισμα της περιοχής που κάηκε από τυχόν κατάλοιπα που μπορεί να κάνουν ζημιά στη δημόσια υγεία, στα νερά, στο περιβάλλον της περιοχής κ.τ.λ.
3. Να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν άμεσα την προστασία μας από τις διάφορες θεομηνίες, με την πραγματοποίηση των αναγκαίων έργων και την απαραίτητη χρηματοδότηση.
Ο σχεδιασμός αυτός να περιλαμβάνει οπωσδήποτε:
α. Τον τακτικό, τουλάχιστον ετήσιο και όποτε χρειαστεί, καθαρισμό του ποταμού, των ρεμάτων, των χαντακιών και των αγροτικών δρόμων της περιοχής από ανεξέλεγκτη βλάστηση (καλάμια, βάτα κ.τ.λ.), φερτά υλικά, μπάζα, σκουπίδια κ.ά., για την προστασία μας τόσο από τυχόν πυρκαγιές όσο και από πλημμυρικά φαινόμενα που είχαμε στην ευρύτερη περιοχή στο πρόσφατο παρελθόν.
β. Να γίνουν όλες οι απαραίτητες μελέτες, έργα και υποδομές αντιπλημμυρικής θωράκισης
γ. Να υπάρχει η απαραίτητη επάρκεια νερού στο χωριό για την κατάσβεση των πυρκαγιών, για τις ανάγκες τόσο της Πυροσβεστικής όσο και των κατοίκων. Δε γίνεται να κόβεται το νερό κάθε φορά που κόβεται και το ρεύμα. Να λειτουργήσουν τώρα οι διαθέσιμες υποδομές που βρίσκονται σε αχρηστία (δεξαμενή στον Προφήτη Ηλία, κρουνοί). Να κατασκευαστούν και άλλες, αν είναι απαραίτητο».