Ανάγνωση με δύο όψεις «προκαλούν» τα στοιχεία της έρευνας του Ινστιτούτου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙΝΣΕΤΕ) για τον τουρισμό στην Ελλάδα. Κι αυτό, γιατί, από τη μία, παρουσιάζεται μείωση των αφίξεων στο αεροδρόμιο Καλαμάτας, αλλά, από την άλλη, στους δείκτες ποιότητας η γεωγραφική περιφέρεια της Πελοποννήσου τα πήγε αρκετά καλά.
Ειδικότερα, στο γενικό δείκτη «ικανοποίησης ανά μήνα της ηπειρωτικής Ελλάδας» για τον Αύγουστο του 2023, έχουμε τα εξής στοιχεία: Την υψηλότερη θέση ικανοποίησης για την ηπειρωτική Ελλάδα κατέχουν η Ήπειρος και η Δυτική Μακεδονία με 90% αντίστοιχα και ακολουθούν η Πελοπόννησος με 88% και η Θεσσαλία με 87%. Έπονται η Κεντρική Μακεδονία και η Στερεά Ελλάδα με 86% αντίστοιχα και η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 85%. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται η Αττική και η Δυτική Ελλάδα με 83% αντίστοιχα.
Στην κατηγορία «σχέση ποιότητας-τιμής» στην πρώτη θέση βρίσκονται η Θεσσαλία και η Δυτική Ελλάδα 91% αντίστοιχα και στη δεύτερη θέση η Πελοπόννησος 89%. Ακολουθούν η Ήπειρος με 88%, η Στερεά Ελλάδα με 87%, η Κεντρική Μακεδονία με 85%, η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 82% και η Δυτική Μακεδονία με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αττική με 80%.
Στην κατηγορία «δωματίου» στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 95% και στη δεύτερη θέση η Πελοπόννησος με 86%. Έπονται η Αττική, η Κεντρική Μακεδονία και η Δυτική Ελλάδα με 85% αντίστοιχα και η Στερεά Ελλάδα με 81%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 80%.
Στο κριτήριο της εξυπηρέτησης στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 96% και στη δεύτερη θέση η Δυτική Ελλάδα και η Δυτική Μακεδονία με 95% αντίστοιχα. Έπονται η Αν. Μακεδονία και Θράκη, η Πελοπόννησος με 94% αντίστοιχα και η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα με 93% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Κεντρική Μακεδονία με 90%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αττική με 85%.
Στο κριτήριο της καθαριότητας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ήπειρος με 94%, στη δεύτερη θέση η Στερεά Ελλάδα με 93% και στην τρίτη θέση η Δυτική Ελλάδα με 89%. Έπονται η Αττική με 87%, η Πελοπόννησος με 86% και η Κεντρική Μακεδονία με 84%, ενώ στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 79%.
Στο κριτήριο της τοποθεσίας στην πρώτη θέση βρίσκεται η Θεσσαλία με 98%, στη δεύτερη θέση η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 94% και στην τρίτη θέση η Ήπειρος με 93%. Έπονται η Πελοπόννησος με 92% και η Δυτική Ελλάδα και η Στερεά Ελλάδα με 91% αντίστοιχα, η Αττική με 90%, η Δυτική Μακεδονία με 88% και η Κεντρική Μακεδονία με 86%.
Στην κατηγορία «φαγητού-ποτού» στην πρώτη θέση βρίσκεται η Δυτική Ελλάδα με 93% και στη δεύτερη θέση η Κεντρική Μακεδονία και η Πελοπόννησος με 87% αντίστοιχα. Ακολουθεί η Αν. Μακεδονία και Θράκη με 85%. Στην τελευταία θέση βρίσκεται η Αττική με 81%.
Α.Π.