Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

Η ορφανή γονέων και μόλις δεκαοκταέτις Ευσταθία θυγάτηρ Ηλ. Λουκούργου εκ Μαυρομματίου της Ιθώμης υπηρετούσα εις την εν Αντικαλάμω οικίαν του Παναγ. Παναγ. Παπαμικρούλη, την πρωίαν της 14 τρέχοντος απήλθεν της οικίας κατευθηνομένη πεζή ενταύθα. Εις το Ασπρόχωμα εισήλθεν εις το πανδοχείον του Γεωργίου Δρούγα ή Κόντου εκ Σπερχογείας. Ο Γ. Δρούγας επί τω προσχήματι ότι θα την ετοποθέτει εις οικίαν άλλην την έθεσε το απόγευμα εις διερχόμενον αυτοκίνητον και την ωδήγησεν εις Τζεφερεμίνην, εκεί δε την παρέδωκεν επί αμοιβή εις διαφόρους.  Του γεγονότος λαβούσα γνώσιν η Αστυνομία ανεύρε ταύτην έξωθι του χωρίου εις τι ποιμνιοστάσιον, συνέλαβε δε και τον σωματέμπορον και την ωδήγησεν εις τον ενταύθα Εισαγγελέα.

-Ο εκ Λυκοχίων της Αρκαδίας ποιμήν Νικόλαος Αντ. Κουρέτας δι’ απατηλών μέσων παρεπλάνησε την εκ Πεταλιδίου εικοσαέτιδα Αγγελικήν θυγατέρα Ν. Ζέρβα μετελθών επ’ αυτής ακατανόμαστον πράξιν. Συλληφθείς υπό της Αστυνομίας Πεταλιδίου μετεφέρθη ενταύθα και παρεδόθη εις τον Εισαγγελέα.

-ΠΡΟΧΘΕΣ περί την 2 μ.μ. ώραν εις θέσιν Σπυριδάκου της παραλίας Πεταλιδίου ο Γεώργιος Μαλιαρέας εν ευθυμία διατελών εξηπλώθη επί της άμμου. Τούτον αντιληφθείς ο εργαζόμενος εις την οδόν Πεταλιδίου – Λογγάς Διον. Αργυρίου ίππευσε του ίππου του και εν καλπασμώ κατηυθύνθη εις Παραλίαν, όπου ο ίππος εν τη ορμή του κατεπάτησε τον επί της άμμου εξαπλωμένον Μιχαλαρέαν εις τα διάφορα του σώματός του μέρη. Η κατάστασίς του είναι σοβαρά. Ο αναβάτης συλληφθείς υπό της Αστυνομίας παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.