Επερώτηση με αφορμή αναλύσεις που έκριναν ακατάλληλο το νερό στην Καλλιρρόη για πόσιμο και για οικιακή χρήση και δημοσιεύτηκαν στο «Θάρρος», κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Πελοποννήσου, εξηγώντας: «Καμπανάκι σοβαρού κινδύνου χτύπησε για τους κατοίκους της Καλλιρρόης Μεσσηνίας και των γύρω χωριών. Σε δημοσίευμα της μεσσηνιακής εφημερίδας “Θάρρος” παρουσιάζονται τα αποτελέσματα εργαστηριακού ελέγχου επιφανειακών υδάτων από συγκεκριμένα ρέματα γύρω από το εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων. Χαρακτηρίζονται ακατάλληλα για πόσιμα και οικιακή χρήση. Φαίνεται ότι είχαν βάση οι ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής που με κινητοποιήσεις τους είχαν από χρόνια προειδοποιήσει για τους κινδύνους υποβάθμισης της ζωής τους, με τις δυσάρεστες τοξικές οσμές και την επιβάρυνση του υδροφόρου ορίζοντα.
Η καταγγελία γίνεται από κάτοικο της περιοχής, πρώην πρόεδρο της Καλλιρρόης και συνοδεύεται από τα αποτελέσματα του εργαστηριακού ελέγχου. Έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν οι κάτοικοι της περιοχής, γιατί ξέρουν καλά ότι μπροστά στα κέρδη των μεγάλων επενδυτών, ακόμα και η υγεία του λαού έρχεται δεύτερη στο ζύγι! Αθρόα χρηματοδότηση και σκουπίδι χρυσάφι από τη μία για τους επιχειρηματίες, υπέρογκα δημοτικά τέλη, υποβάθμιση της μικρής αγροτοκτηνοτροφικής παραγωγής και της ίδιας της υγείας του λαού της υπαίθρου από την άλλη!
Αυτή είναι η πολιτική της Ε.Ε. που θεωρεί προτεραιότητα τέτοια έργα “πράσινης ανάπτυξης”! Και σε αυτή την πολιτική έχουν βάλει πλάτη όλες οι κυβερνήσεις, Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές των τελευταίων ετών! Και τώρα που έρχεται σιγά σιγά ο δυσάρεστος λογαριασμός στο λαό, κρύβονται και κάνουν ότι δεν ακούν!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση:
-καλούμε το λαό της περιοχής σε αγωνιστική επαγρύπνηση
-απαιτούμε από τη Δημοτική Αρχή Οιχαλίας, την Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου και την κυβέρνηση να προχωρήσουν άμεσα σε ποσοτικό και ποιοτικό έλεγχο της ατμόσφαιρας, του εδάφους και των υδάτων στην περιοχή, ώστε να ενημερωθούν το συντομότερο επίσημα οι κάτοικοι για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της λειτουργίας του σκουπιδοεργοστασίου στην περιοχή! Αυτοί οι έλεγχοι να πραγματοποιούνται σε τακτική βάση για να υπάρχει σαφής εικόνα της εξέλιξης της κατάστασης! Να δεσμευθούν ότι θα πάρουν άμεσα, συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της υγείας του λαού της περιοχής, με βάση τα πιο σύγχρονα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνικής! Το κόστος να επιβαρύνει το κράτος, την εταιρεία και όχι τα λαϊκά νοικοκυριά! Να σταματήσουν εδώ και τώρα το χαράτσωμα των λαϊκών οικογενειών με υπέρογκα “πράσινα” δημοτικά τέλη, προς όφελος της ιδιοκτήτριας εταιρείας του σκουπιδοεργοστασίου!».