Καλαμάτα ’80: Επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, Άκη Χατζηαντωνίου

Καλαμάτα ’80: Επίσημη παρουσίαση του νέου προπονητή, Άκη Χατζηαντωνίου

Κ. Βλάσσης: Οπωσδήποτε στη Volley league η ομάδα του 2025…

Η διοίκηση της Καλαμάτα ’80 παρουσίασε χθες στο παραλιακό καφέ ζαχαροπλαστείο «Πραλίνα» το νέο προπονητή της ανδρικής ομάδας βόλεϊ, Άκη Χατζηαντωνίου.

Οι «Λύκοι» που έφτασαν πέρυσι στο υψηλότερο σημείο της ιστορίας τους, αγωνιζόμενοι για πρώτη φορά στη Volley League έφεραν στην πόλη μας ένα ακόμη μεγάλο όνομα του βόλεϊ.

Ωστόσο, ανασταλτικός παράγοντας στη δουλειά των παραγόντων και του νέου τεχνικού είναι το γεγονός ότι δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη η κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται ο ΑΟΚ ’80. Κι αυτό διότι η τοπική μας ομάδα μπορεί να υποβιβάστηκε τελικά μέσω αγώνα μπαράζ στην Pre League, όμως υπάρχει ένα ανοικτό ενδεχόμενο να συνεχίσει στην Α1 εάν αποφασιστεί ο αριθμός των ομάδων να ξαναγίνουν 12.

Ο πρόεδρος του ΤΑΑ και αντιπρόεδρος της ερασιτεχνικής ομάδας, Κώστας Βλάσσης μιλώντας για την επόμενη σαιζόν και παρουσιάζοντας τον Άκη Χατζηαντωνίου έκανε λόγο για μια νέα σελίδα για την ομάδα, με έναν πολύ καταξιωμένο, τεράστιο και εμβληματικό αθλητή και εξίσου ικανό προπονητή, ο οποίος μάλιστα είχε στενοχωρήσει την Καλαμάτα ’80, εξασφαλίζοντας για λογαριασμό της ΑΕΚ την άνοδο στη Volley League. Οι ομάδες του έκαναν ένα βήμα παραπάνω, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσσης, εκφράζοντας την ελπίδα ότι κάτι ανάλογο θα καταφέρει να κάνει και με την Καλαμάτα ’80.

Ο Άκης Χατζηαντωνίου ευχαρίστησε για τα τιμητικά λόγια, αλλά τόνισε ότι στον αθλητισμό μετράει η εικόνα στο γήπεδο και τα αποτελέσματα. Αυτό που ξέρω κι όσα μαθαίνω –καθώς η διαδικασία της μάθησης είναι διαρκής- θα προσπαθήσει να το μεταφέρει κατά 100% όχι μόνο στο αγωνιστικό τμήμα, αλλά σε όλο τον αθλητικό οργανισμό της καλαματιανής ομάδας βόλεϊ, με στόχο να πάει η Καλαμάτα ’80 ψηλότερα, «υποσχέθηκε» ο έμπειρος προπονητής, «Κοιτάμε ψηλά», ήταν το σύνθημά του. Ο ίδιος τόνισε ότι μέσα από καθημερινό αγώνα στο γήπεδο το κυριότερο είναι η ομάδα να αποκτήσει νοοτροπία νικητή, ώστε να κερδίζει ακόμη κι όταν δεν παίζει αρκετά καλά, χωρίς να χάνει το στόχο της, ο οποίος είναι αν η ομάδα αγωνιστεί στην Pre League η άνοδος και αν συνεχίσει στη Volley League όσο πιο ψηλά μπορεί να φτάσει.

Μιλώντας για την κατηγορία στην οποία θα αγωνίζεται η Καλαμάτα ’80 τη νέα χρονιά, ο Κώστας Βλάσσης εξήγησε ότι δεν υπάρχουν «προγνωστικά», αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι το θέμα θα ξεκαθαρίσει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο και σε κάθε περίπτωση αρκετά νωρίτερα ώστε να προλάβει η ομάδα να προετοιμαστεί κατάλληλα. Πριν από τον κορωνοϊό οι ομάδες της Volley League ήταν 12 και είναι ανοικτό το ενδεχόμενο να επανέλθει αυτός ο αριθμός στο νέο πρωτάθλημα (σ.σ. μάλιστα υπάρχει σχετική θετική εισήγηση του ΔΣ της διοργανώτριας Ένωσης Σωματείων Αμειβομένων Πετοσφαιριστών). Δεν γνωρίζουμε αν, πότε και πώς, σχολίασε ακόμη ο κ. Βλάσσης, τονίζοντας όμως ότι η Καλαμάτα ’80 έχει όλες τις προϋποθέσεις για να ανταποκριθεί στις όποιες απαιτήσεις συμμετοχής. Όπως και να ΄χει το 2025 η μεσσηνιακή ομάδα θα αγωνίζεται στη Volley League ήταν η μεγάλη …ατάκα του προέδρου του Τμήματος Αμοιβόμενων Αθλητών του ΑΟΚ ’80, εννοώντας ότι η τοπική μας ομάδα είτε θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο στην Α1, είτε θα πανηγυρίσει την άνοδο το επόμενο καλοκαίρι.

Το πρόβλημα είναι ότι η αβεβαιότητα για το αν η τοπική μας ομάδα θα αγωνίζεται στην Pre League ή στη Volley League «φρενάρει» το σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του ρόστερ. Ακόμη και στις συμφωνίες με χορηγούς υπάρχει αντίκτυπος εξήγησε ο υπεύθυνος, Σπύρος Αποστολόπουλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι η τοπική κοινωνία και οι ντόπιοι επιχειρηματίες τιμούν και έχουν στηρίξει από την πρώτη στιγμή την μεγάλη προσπάθεια της Καλαμάτα ’80.

Στον αγωνιστικό σχεδιασμό, αυτό που γίνεται σε συνεργασία με τον τιμ μάνατζερ, Αλέξη Μπούρα, είναι μια προσπάθεια να ισορροπήσει το πλάνο με επιλογές που ταιριάζουν και στις δύο κατηγορίες. Το γενικό πλαίσιο έχει τεθεί πάντως και απομένουν λίγα κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ. Και σε αυτό οι Καλαματιανοί παίκτες θα συνεχίσουν να δίνουν έντονο τοπικό χρώμα, διαβεβαίωσε ο ίδιος (νωρίτερα ο κ. Χατζηαντωνίου είχε αναφέρει ότι ο 16χρονος διεθνής πασαδόρος της ομάδας, Μηνάς Αραπάκης, υπολογίζεται κανονικά στα πλάνα σαν επαγγελματίας). Όλα αυτά είναι σημαντικά, καθώς, όπως τόνισε ο Αλέξης Μπούρας, για τον σύλλογο είναι σημαντικό να ξέρουν τα παιδιά που αναδεικνύονται από τις ακαδημίες ότι έχουν προοπτική να αγωνιστούν στην ανδρική ομάδα.

Ο σχεδιασμός πατώντας σε …δύο βάρκες μόνο εύκολος δεν είναι φυσικά, όπως εξήγησε και ο κ. Χατζηαντωνίου, καθώς είναι διαφορετικές οι απαιτήσεις για τις δύο κατηγορίες, όσον αφορά στο μπάτζετ, στους παίκτες, κυρίως τους ξένους, για την επιλογή των οποίων έχει καταλυτική βαρύτητα η κατηγορία της ομάδας που καλούνται να επιλέξουν. Θα πρέπει να παρθεί αρκετά γρήγορα η απόφαση, καθώς τίθεται θέμα αθέμιτου ανταγωνισμού αν οι ομάδες που θα κληθούν να συμπληρώσουν τη Volley League δεν έχουν αρκετό χρόνο μπροστά για να ετοιμαστούν, πρόσθεσε ο νέος τεχνικός των «Λύκων». Παρ’ όλα αυτά «περιμένουν την Καλαμάτα», μετέφερε ο έμπειρος προπονητής, για κάποιους παίκτες τους οποίους έχει προσεγγίσει κι αυτό γιατί πρόκειται για μια ομάδα που έχει όλα τα φόντα, τον κόσμο, τη δυναμική, τη θέληση και το όραμα των ανθρώπων της να τη δουν να φτάσει ψηλά, όπως επεσήμανε, προσθέτοντας: «Ελπίζω να είμαι μέρος και να συμβάλλω σε αυτό».

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι, παίρνοντας τη σχετική …πάσα, ο Κώστας Βλάσσης ανέφερε ότι η Καλαμάτα ’80 ήταν πρώτη ομάδα σε παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες και μέσα στις δύο πρώτες σε θέαση στις μεταδόσεις στο youtube, οι οποίες κυμάνθηκαν από 6.800 έως 17.000 μοναδικές προβολές.

Στη χθεσινή εκδήλωση παρουσίασης παραβρέθηκαν ακόμη, μεταξύ άλλων, οι Χρήστος Δροσινός, Δήμος Μπουσούνης, Παναγιώτης Μπαστακός και ο Κανάρης Δέδες, ο οποίος είναι νέο πρόσωπο στη διοικούσα επιτροπή του τμήματος βόλεϊ, καθώς και ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, ο οποίος συνεχίζει στο πόστο του στατιστικολόγου.

Της Χριστίνας Ελευθεράκη