Ως «ταξίδι αυτογνωσίας» χαρακτηρίζει η συγγραφέας και μαία, Μαρία Γκόσμα, το νεοεκδοθέν βιβλίο της από τις εκδόσεις Αρμός με τίτλο «Δημιουργία Ζωής», μέσα από το οποίο επιχειρείται να αναδειχθούν όλα τα στάδια που περνά η εν δυνάμει μητέρα, αλλά και το ζευγάρι από κοινού, μέχρι να φτάσουν στη διαδικασία του τοκετού.
Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου, την προσεχή Δευτέρα, 17 Ιουνίου, στις 7.30 το απόγευμα, στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας, οι διοργανωτές μίλησαν για τη μεθαυριανή βιβλιοπαρουσίαση.
Από πλευράς του, ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Καλαμάτας, ταγματάρχης Χρήστος Κορομηλάς, απηύθυνε ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε όσους επιθυμούν να γνωρίσουν σφαιρικά το φυσικό τρόπο γέννησης, καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερη θεματική την οποία η κα Γκόσμα γνωρίζει πολύ καλά χάρις στην πολυετή ενασχόλησή της με το αντικείμενο ως μαία.
Η αντιδήμαρχος Καλαμάτας, Πιπίνα Κουμάντου, η οποία και θα πλαισιώσει το πάνελ της παρουσίασης την προσεχή Δευτέρα, εξήγησε ότι όλα όσα περιγράφει η συγγραφέας στο βιβλίο της δείχνουν ότι «η επιστήμη της Βιολογίας είναι ένα στάδιο που αποδεικνύει ότι η αρχαία ελληνική φιλοσοφία, η κινέζικη φιλοσοφία και η ορθόδοξη χριστιανική θρησκεία, επί της ουσίας, οραματίστηκαν αυτό που απέδειξε τελικά η Βιολογία».
Κλείνοντας, η συγγραφέας Μαρία Γκόσμα αναφέρθηκε στο περιεχόμενο του βιβλίου της, σημειώνοντας ότι είναι ένα ταξίδι αυτογνωσίας, ενδιαφέρον κι ελκυστικό για όλες τις ηλικίες, καθώς μέσα από τις σελίδες του δύναται να θεραπεύσουν ενδεχομένως τραύματα που φέρουν και οι ίδιοι από τη γέννηση τη δική τους ή των παιδιών τους.
Σημειώνεται ότι στην παρουσίαση του βιβλίου θα μιλήσουν γύρω από την παραπάνω θεματική και οι Γεώργιος Πετράκος, μαιευτήρας και Φωτεινή Πλάγου, ανεξάρτητη μαία. Τη συζήτηση θα συντονίσει η βιοτεχνολόγος – πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών, Μαργαρίτα Πολυδούρη, ενώ την εκδήλωση διοργανώνουν το Πολεμικό Μουσείο Καλαμάτας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη, ο Σύλλογος Γυναικών Μικρομάνης «Μαρία Πολυδούρη» και οι Εκδόσεις Αρμός.
Χρ.Μ.