Γιόρτασαν στην Κυπαρισσία την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Γιόρτασαν στην Κυπαρισσία την Παγκόσμια  Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

Λαμπρός ήταν ο εορτασμός της Παγκόσμιας Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού του Χριστού, την Παρασκευή και το Σάββατο, στην έδρα του Δήμου Τριφυλίας, Κυπαρισσία, με συμμετοχή πλήθους προσκυνητών στις θρησκευτικές τελετές στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου!

Το απόγευμα της Παρασκευής τελέστηκε Αρχιερατικός Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία, χοροστατούντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας, κ. Χρυσοστόμου. Μεταξύ άλλων, συμμετείχαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Ν.Δ. Μίλτος Χρυσομάλλης, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τριφυλία Πρωταγωνίστρια” Χάιδω Παναγιωτοπούλου, με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής της, Νικολέτα Γεωργακοπούλου και Ανδρέα Φωτόπουλο, και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Τριφυλία Ενωμένοι”, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς.

Το πρωί του Σαββάτου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας και έγινε λιτάνευση του στολισμένου με βασιλικό Τιμίου Σταυρού, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, μαθητών και πιστών, στους δρόμους στους οποίους εκτείνεται η παραδοσιακή εμποροπανήγυρη.

Με την επιστροφή στον ιερό ναό και αφού η Φιλαρμονική ανέκρουσε τον Εθνικό Ύμνο, ο κ. Χρυσόστομος απευθύνθηκε στους πιστούς, μιλώντας για την Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και δίδοντας τις πατρικές ευλογίες του. Στις θρησκευτικές τελετές διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τους βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Μίλτο Χρυσομάλλη, Γιάννη Λαμπρόπουλο και Περικλή Μαντά, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχό, αντιδημάρχους Τριφυλίας, δημοτικούς συμβούλους, προέδρους Δημοτικών Κοινοτήτων και μέλη Συμβουλίων Δ.Κ., εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και συλλόγων.

Πολύς κόσμος, παράλληλα με τις τελετές, επισκέφθηκε το μεγάλο παραδοσιακό πανηγύρι, το οποίο θα διαρκέσει έως και αύριο Τετάρτη.

Σε δηλώσεις τους, εκτός από ευχές και πέραν του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας που εντάχθηκε στην κατηγορία άγονο Α, οι βουλευτές της Ν.Δ. αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα υλοποίησης του οδικού άξονα Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, κάτι για το οποίο εντείνουν τις προσπάθειές τους, καθώς και σε άλλα έργα υποδομών που έχει ανάγκη η Τριφυλία.

Του Ηλία Γιαννόπουλου