Μεσσηνία: Μπλόκα και συλλήψεις σε διόδια και παράδρομους του αυτοκινητόδρομου

Μεσσηνία: Μπλόκα και συλλήψεις σε διόδια  και παράδρομους του αυτοκινητόδρομου

Μπλόκο σε σταθμούς διοδίων και παραπλήσιες οδούς έκαναν συνεργεία της Αστυνομίας το πρωί της Δευτέρας, προχωρώντας σε 10 συλλήψεις ατόμων, όλοι Ρομά, καθώς διαπιστώθηκαν αδικήματα.

Η επιχείρηση της Αστυνομίας ήταν στοχευμένη στο πλαίσιο της πρόληψης και της καταστολής εγκληματικών ενεργειών ατόμων με στοιχεία κοινωνικής ομοιογένειας.

Συλλήψεις
Η επιχείρηση υλοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος και Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Μεσσηνίας, καθώς και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητόδρομων Κεντρικής Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης στα διόδια και στους παραπλήσιους δρόμους στα όρια του Νομού Μεσσηνίας ελέγχθηκαν 63 άτομα, προσήχθησαν 14 άτομα, ενώ συνελήφθησαν δέκα άτομα, για τα ακόλουθα αδικήματα:

-Επτά Ρομά για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, κυρίως για την παράβαση οδήγησης χωρίς δίπλωμα

-Μία 32χρονη Ρομά στα διόδια προς Θουρία, γιατί κατείχε ένα ναρκωτικό δισκίο

-Ένας 20χρονος Ρομά στην περιοχή του Αριοχωρίου, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς κατείχε ένα μαχαίρι με λάμα μήκους 13 εκατ. κι ένα αυτοσχέδιο σιδερένιο λοστό από αμορτισέρ αυτοκινήτου

-Ένας 19χρονος Ρομά στον Αντικάλαμο για στέρηση δελτίου ταυτότητας.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της επιχείρησης βεβαιώθηκαν 64 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Οι δράσεις αυτές είναι στοχευμένες και αποσκοπούν τόσο στην πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας όσο και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας των πολιτών, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Της Βίκυς Βετουλάκη