Μεγάλη χασισοφυτεία στην Ανατολική Μάνη

Μεγάλη χασισοφυτεία στην Ανατολική Μάνη

Σύλληψη δύο ανδρών ως καλλιεργητές

Μία χασισοφυτεία που θα απέδιδε κέρδη ύψους σχεδόν 2 εκατομμυρίων ευρών εντοπίστηκε στην Ανατολική Μάνη, σε αγροτοδασική περιοχή του Γυθείου. Για την υπόθεση συνελήφθησαν δύο άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών για ναρκωτικά και τα όπλα.

844 χασισόδεντρα
Η φυτεία εντοπίσθηκε στον οικισμό Κούμαρου του Δήμου Ανατολικής Μάνης από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Ειδικότερα το πρωί της Δευτέρας, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης πληροφοριών και στοιχείων, πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση στην συγκεκριμένη περιοχή, κατά την οποία εντοπίστηκε,  σε ειδικά διαμορφωμένο και κατάλληλα εκχερσωμένο χώρο με φυσική συγκάλυψη, φυτεία, στην οποία καλλιεργούνταν συνολικά 844 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν μαζί με τον αντίστοιχο αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμό που βρέθηκε.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν έναν ειδικά διαμορφωμένο αυτοσχέδιο χώρο αποξήρανσης δενδρυλλίων, καθώς και βοηθητικούς χώρους που χρησιμοποιούσαν οι καλλιεργητές για διαμονή και κατόπτευση της φυτείας.

Συλλήψεις
Εντός φυτείας, κατά την επιχείρηση, οι αστυνομικοί συνέλαβαν έναν 57χρονο, ενώ αμέσως μετά για την ίδια υπόθεση συνέλαβαν στο σπίτι του κι έναν 55χρονο.

Στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 550 γραμμαρίων, δύο σκηνές διαμονής, αρδευτικό και καλλιεργητικό εξοπλισμός (λάστιχα, λιπάσματα κ.ά.).

Επιπλέον, σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους 34,3 γραμμαρίων, μικροποσότητα κατεργασμένης κάνναβης τύπου «σοκολάτα», δύο περίστροφα, ένα σπαθί με μήκος λάμας 47 εκατοστών, ένα ξίφος με μήκος λάμας 104 εκατοστών, ένα μαχαίρι με μήκος λάμας 15 εκατοστών, ένας γεμιστήρας, 115 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, τρία κινητά τηλέφωνα κι ένα αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Υπολογίζεται πως τα κέρδη που θα αποκόμιζε η οργάνωση από την εγκληματική της δράση θα έφταναν το 1.800.000 ευρώ.