Συνάντηση εργασίας Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Συνάντηση εργασίας Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης για την ΟΧΕ Ταϋγέτου

Με αντικείμενο την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση Ταϋγέτου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας μεταξύ στελεχών των Δήμων Καλαμάτας και Σπάρτης.

Στη συνάντηση μετείχαν ο αντιδήμαρχος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Κλιματικής Ουδετερότητας Βασίλης Παπαευσταθίου, η διευθύντρια Προγραμματισμού, Ανάπτυξης και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτα Κουράκλη, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Επιχειρηματικότητας Σπάρτης Παναγιώτης Τριτάκης και ο γενικός γραμματέας του Δήμου Σπάρτης, Ευστάθιος Ρεστέμης, ενώ στη συνάντηση έλαβε μέρος και τεχνικός σύμβουλος της Περιφέρειας.

Σκοπός ήταν η οργάνωση των τελικών βημάτων εν όψει της ολοκλήρωση του Σχεδίου Δράσεων για την ΟΧΕ Ταϋγέτου και ο προγραμματισμός των επόμενων δράσεων, ενώ επιβεβαιώθηκε η σύμπνοια και συναντίληψη που έχουν οι δύο Δήμοι στην περαίωση ενός φιλόδοξου στρατηγικού σχεδιασμού.

Αυτό που περιμένουν και οι δύο Δήμοι είναι να βγει από τη Διαχειριστική Αρχή η πρόσκληση, προκειμένου να υποβληθούν και οι κοινές στρατηγικές για την ανάπτυξη των δύο όμορων ορεινών περιοχών.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Δημήτρη Πτωχού, αυτό θα γίνει μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα.