Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΡΙΖΙΚΩΣ λύει το ζήτημα της υδρεύσεως η χρησιμοποίησις της πηγής «Πήδημα», ης τα ύδατα είναι υπεράφθονα αρίστης ποιότητος και επαρκούν δια τας μελλοντικάς ανάγκας της πόλεως οιανδήποτε έκτασιν και αν υποτεθή ότι πρόκειται να λάβη αύτη.

ΜΕΙΟΝΕΚΤΕΙ η λύσις αύτη μόνον από της οικονομικής πλευράς, καθ’ όσον η πηγή του «Πηδήματος» απέχει των Καλαμών 16 περίπου χιλιόμετρα και το υψόμετρον της εμφανίσεως του ύδατος είναι χαμηλόν, ώστε να μην είναι δυνατή η διοχέτευσις τούτου δια φυσικής ροής.

ΘΑ καθίστατο και από οικονομικής πλευράς η λύσις αύτη προτιμωτέρα εάν επετυγχάνετο συνεννόησις του Δήμου Καλαμών μετά της γείτονος Μεσσήνης, ίνα και η Μεσσήνη αναλόγως συμμετέχουσα εις τας δαπάνας των απαιτηθησομένων έργων της εκ της «Πηδήματος υδρεύσεως» υδρευθή και αύτη εκ της πηγής ταύτης.

-ΕΚ του εν Ζαχάρω Φαρμακείου του Αποστόλου Παπαδοπούλου εκλάπησαν κατά διαφόρους εποχάς παρά του εν αυτώ υπηρετούντος Δημ. Παπαδοπούλου, χρήματα μετρητά ανερχόμενα εις 6.000 περίπου, ο οποίος συνελήφθη υπό της Αστυνομίας.