Καθαρισμός στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας

Καθαρισμός στη Δυτική  Παραλία της Καλαμάτας

Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας»

Στo πλαίσιο του περιβαλλοντικού προγράμματος της KARABINIS MEDICAL S.A., «Η Φροντίδα για το Περιβάλλον είναι στο DNA μας», το οποίο τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, προγραμματίζεται εθελοντικός καθαρισμός στη Δυτική Παραλία Καλαμάτας (Παραλία Κορδία, πλησίον γηπέδου Κορδία) την Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, στις 5.30 το απόγευμα.

Tο όλο πρόγραμμα αποτελεί μία πρωτοβουλία που έχει ως στόχο τη θωράκιση της άμυνας του Περιβάλλοντος. Ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα ανταποδοτικής ανακύκλωσης, που στοχεύει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος και στην ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την ανάδειξη της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος από τη ρύπανση.

Κι όπως σημειώνεται σχετικά: «Στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού αυτού προγράμματος, εφοδιάζουμε τα φαρμακεία της χώρας με ειδικούς κάδους ανακύκλωσης συσκευασιών συμπληρωμάτων διατροφής, μετατρέποντάς τα σε σημεία εξιδεικευμένης ανακύκλωσης. Ταυτόχρονα, με το 1% του κύκλου εργασιών των συμπληρωμάτων διατροφής SON πραγματοποιούμε καθαρισμούς επιβαρυμένων περιοχών σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, η οποία αναλαμβάνει την αποκομιδή και τη διαλογή των υλικών, οδηγώντας τα μέσω ενός κυκλικού οικονομικού συστήματος στην ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίησή τους, ελαχιστοποιώντας τις εισροές νέων πρώτων υλών και τη δημιουργία αποβλήτων, ρύπανσης και εκπομπών άνθρακα.

Από το 2021, μέχρι και σήμερα, η KARABINIS MEDICAL έχει συλλέξει περίπου ενάμιση τόνο απορριμμάτων από επιβαρυμένα σημεία σε όλη την Ελλάδα».