Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΚΑΤΑ βασίμους πληροφορίας μας την προπαρελθούσαν νύκτα εις την γείτονα Λακωνίαν ενέσκηψε ραγδαία βροχή η οποία επέφερεν αρκετάς ζημίας εις την παραγωγήν. Εκ καταπεσόντος κεραυνού εφονεύθη ο εντός οικίας ευρισκόμενος αγροφύλαξ της κοινότητος Λιασινόβων Χρήστος Πουλέας, κειμένης παρά τον συνοικισμόν Λευτίνου. Ευτυχώς η εντός της οικίας ευρισκομένη θυγάτηρ του δεν εκτυπήθη εκ του καταπεσόντος κεραυνού, ισταμένη μακράν του πατρός της, ο οποίος κατεγίνετο εις την παρασκευήν φαγητού.

-ΠΡΟΧΘΕΣ το εσπέρας συνήλθεν εις την Νομαρχίαν η τοπική επιτροπή του χαρακτηρισμού των εν τη πόλει ασέμνων γυναικών, η οποία έλαβε αποφάσεις σχετιζομένας με τον χαρακτηρισμόν τούτων τη υποδείξει της αστυνομίας.

-ΤΟ εποπτικόν συμβούλον της δημοτικής εκπαιδεύσεως συνελθόν επρότεινε την προαγωγήν της διδασκαλίσσης του χωρίου Κυνηγού από της τρίτης κατηγορίας εις την τετάρτην αφού συνεπλήρωσε αύτη τον απαιτούμενον χρόνον εν τη υπηρεσία.

-Ο Γεώργιος Π. Νταντής, υπομοίραρχος εν αποστρατεία εκ Γιαννιτσανίκων, προσέφερεν υπέρ του Εθνικού Ορφανοτροφείου της πόλεώς μας δραχμάς 200 αντί μνημοσύνου της μητρός του Παναγιώτας Νταντή. Η διεύθυνσις του ιδρύματος εκφράζει θερμάς ευχαριστίας.