Πύργος-Τσακώνα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας από την Κατερίνα Τσιγκάνου

Πύργος-Τσακώνα: Στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας  από την Κατερίνα Τσιγκάνου

Το ζήτημα του οδικού άξονα Πύργος – Τσακώνα έθεσε προ ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας η δημοτική σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κατερίνα Τσιγκάνου.

«Ξέρετε όλοι για το τραγικό δυστύχημα, που κινητοποίησε πάλι τους φορείς, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και της Ηλείας. Κάνουν και διαβήματα στην Αθήνα. Θέλω να μου πείτε εάν ο Δήμος έχει προγραμματίσει κάποια συνάντηση με υπουργό για υποστήριξη αυτού του ζητήματος», ανέφερε η κα Τσιγκάνου. «Και ψήφισμα έχουμε κάνει και επαφές. Δεν είναι τώρα, πολύ πριν», απάντησε ο αντιδήμαρχος, Αντώνιος Βλάχος, με την κα Τσιγκάνου να λέει: «Να ακούσουμε τις επαφές, γιατί μας ρωτάνε…» και τον κ. Βλάχο να της απαντά πως: «Όλοι δεν κάνουμε; Όλοι δεν ασχολούμαστε συνέχεια, ένα χρόνο τώρα; Δεν κάναμε συγκέντρωση εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο για το δρόμο;».

Στο σημείο εκείνο παρενέβη ο αντιδήμαρχος Σωτήριος Μπακούρος, λέγοντας: «Και στον πρωθυπουργό το βάλαμε όταν είχε κάνει εδώ επίσκεψη», με τον κ. Βλάχο να συμπληρώνει: «Και στους βουλευτές και παντού», ενώ η κα Τσιγκάνου είπε ότι αυτά αφορούν «παλιότερα. Όχι μετά τα τελευταία γεγονότα». Παίρνοντας ξανά το λόγο ο κ. Βλάχος απάντησε: «Πάντως να ξέρετε, αυτό δεν είναι θέμα ούτε κυβέρνησης. Είναι θέμα Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι ο άξονας από Κακαβιά – Τσακώνα…», ενώ ο κ. Μπακούρος πρόσθεσε: «Είναι ένα έργο που πρέπει να γίνει».

Του Ηλία Γιαννόπουλου