ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας: «Συκοφαντίες και τραμπουκισμοί από εκπροσώπους της ΠΚΣ και ΤΗΣ ΚΝΕ»

ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας: «Συκοφαντίες και τραμπουκισμοί από  εκπροσώπους της ΠΚΣ και ΤΗΣ ΚΝΕ»

Για συκοφαντίες και τραμπουκισμούς από εκπροσώπους της ΠΚΣ και της ΚΝΕ κάνει λόγο σε δική της ανακοίνωση η ΠΑΣΠ ΑΕΙ Καλαμάτας, επισημαίνοντας τα εξής:

«Σήμερα (σ.σ. χθες) οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στον Αντικάλαμο Μεσσηνίας είδαν για ακόμα μια φορά ποιο είναι το πραγματικό πρόσωπο των εκπροσώπων της ΠΚΣ και της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδος. Στη Γενική Συνέλευση του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Διοίκησης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 24 Οκτωβρίου, στο χώρο του Πανεπιστημίου, γίναμε όλοι μάρτυρες αδιανόητων σκηνικών.

Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης, ο εκπρόσωπος της ΠΚΣ άσκησε έντονη λεκτική βία και απρεπείς χειρονομίες, φωνάζοντας προς τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Τη στιγμή εκείνη ανένταχτοι φοιτητές τού ζήτησαν το λόγο για την προσβλητική του συμπεριφορά και εκείνος συνέχιζε να επιτίθεται λεκτικά προς πάσα κατεύθυνση. Προτού γίνει συμπλοκή, οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ παρενέβησαν και όχι απλά χώρισαν τους εμπλεκόμενους, αλλά προστάτεψαν και τον εκπρόσωπο της ΠΚΣ, παρόλη την απρεπή και προκλητική συμπεριφορά του τόσο απέναντί τους όσο και στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας.

Επιπλέον, να τονίσουμε ότι από την αρχή της χρονιάς η παράταξη της ΠΚΣ μαζί με εκπροσώπους της ΚΝΕ έχουν επανειλημμένες φορές κινηθεί εναντίον των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ λεκτικά και παραλίγο σωματικά.

Όπως έχει καταγγελθεί δημόσια και στο παρελθόν, έτσι και στο συγκεκριμένο γεγονός, μέσα στην αίθουσα βρίσκονταν αδικαιολογήτως μέλη της ΚΝΕ, τα οποία τραμπούκιζαν και προκαλούσαν συνεχώς τα μέλη της ΠΑΣΠ, αλλά και το σύνολο των φοιτητών που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση, με σκοπό φυσικά να δυναμιτίσουν το κλίμα και να αμαυρώσουν το καλωσόρισμα των πρωτοετών φοιτητών στο Ίδρυμά μας.

Ως αποκορύφωμα αυτής της συμπεριφοράς, το στέλεχος της ΚΝΕ Πελοποννήσου Α.Π. άσκησε έντονη σωματική βία άνευ λόγου και αιτίας κάνοντας λαβή στον πρόεδρο του Φοιτητικού Συλλόγου της Σχολής Διοίκησης, ο οποίος ουδεμία συμμετοχή είχε σε όλα τα προαναφερόμενα γεγονότα, αντιθέτως τη στιγμή εκείνη προσπαθούσε να προστατέψει τον εκπρόσωπο της ΠΚΣ.

Ως ΠΑΣΠ καταδικάζουμε τη βία, από όπου και αν προέρχεται, καταδικάζουμε το συγκεκριμένο περιστατικό στο σύνολό του και ζητάμε επιτέλους από την ΠΚΣ να μη φέρνει εξωπανεπιστημιακά μέλη του κομματικού της φορέα στο χώρο του Πανεπιστημίου με σκοπό τον εκφοβισμό και τη δημιουργία εντυπώσεων στη φοιτητική κοινότητα».