Μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός από τροχαίο στη Μεσσηνία το Νοέμβριο

Μόνο ένας ελαφρύς τραυματισμός από  τροχαίο στη Μεσσηνία το Νοέμβριο

Η υπερβολική ταχύτητα παραμένει η πιο συχνή παράβαση

Καλός από άποψη τραυματισμών σε τροχαία ατυχήματα ήταν ο Νοέμβριος για τη Μεσσηνία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου.

Σε επίπεδο Περιφέρειας σημειώθηκαν συνολικά 18 τροχαία ατυχήματα με 22 παθόντες (νεκροί και σοβαρά τραυματίες). Ειδικότερα, δύο θανατηφόρα με δύο νεκρούς, ένα σοβαρό με έναν σοβαρά τραυματία και 15 ελαφρά με 19 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα στη Μεσσηνία (πλην αυτοκινητόδρομου και περιμετρικού Καλαμάτας) όλο το μήνα Νοέμβριο η Τροχαία κατέγραψε μόνο ένα τροχαίο ατύχημα με έναν ελαφρύ τραυματισμό.

Αιτίες και παραβάσεις
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ήταν η παραβίαση προτεραιότητας, η μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών και οι παραβιάσεις σήμανσης.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, το Νοέμβριο συγκροτήθηκαν 549 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.816 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 107 παραβάσεις.

Στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.566 επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα: 1.605 για υπερβολική ταχύτητα, 245 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 239 για ΚΤΕΟ, 193 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση,  67 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 63 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 48 για παραβίαση σηματοδότη, 42 για αντικανονικούς ελιγμούς, 41 για αντικανονικό προσπέρασμα,  14 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 9 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.