Στο αυστραλιανό κανάλι Channel 9 η Καλαμάτα και οι ομορφιές της

Στο αυστραλιανό κανάλι Channel 9 η Καλαμάτα και οι ομορφιές της

Σε ένα από τα πιο δημοφιλή κανάλια της Αυστραλίας, το Channel 9 (9Now), και στην τηλεοπτική εκπομπή “Let’s eat with George”, προβλήθηκε η Καλαμάτα, όπως και η ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, η εκπομπή “Let’s Eat with George” παρουσιάζει τον Ελληνοαυστραλό σεφ Γιώργο Διακομιχάλη με το φίλο του Νίκο Μαυράγγελο να εξερευνούν γαστρονομικούς προορισμούς και πολιτισμούς σε τοπικό, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Η συγκεκριμένη σειρά παρουσιάζει τις γαστρονομικές τους περιπέτειες, όπως η προετοιμασία πιάτων με φρέσκα τοπικά υλικά, η ανακάλυψη local street food και η προβολή των γεύσεων και των παραδόσεων διαφόρων περιοχών.

Γευσιγνωσία
Στο 8ο επεισόδιο της εκπομπής, που προβλήθηκε στην τηλεόραση της Αυστραλίας προχθές, οι δύο πρωταγωνιστές στο ταξίδι τους στην Ελλάδα επισκέφτηκαν και περπάτησαν στην Καλαμάτα και στην Αρχαία Μεσσήνη, ενώ περιηγήθηκαν στους ελαιώνες και τους αμπελώνες της γύρω περιοχής. Γεύτηκαν παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και το εθνικό street food της Ελλάδος, τα σουβλάκια, ψημένα όμως στα μοναδικά καινοτόμα κάρβουνα που παράγονται μόνο στην Καλαμάτα, από τα υπολείμματα του καρπού της ελιάς, και τα οποία εξάγονται στην Αυστραλία. Δοκίμασαν τοπικά κρασιά, πραγματοποίησαν γευσιγνωσία του εξαιρετικά παρθένου ελαιολάδου που παράγει η Μεσσηνία και μαγείρεψαν παραδοσιακές δίπλες και καγιανά με παστό.

Προβολή της Καλαμάτας
Στην εκπομπή εμφανίστηκαν: η Σύλβια Αθανασοπούλου από το παραδοσιακό μαγειρείο «Τα Ρολλά», η Σταυρούλα Γιαννούλη από το εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων «Γεύσεις Μάνας Γης», ο Δημήτρης Μελιγκάκος από τα «Σουβλάκια ο Τζίμης», ο Νάσος Μάκιος από την εταιρεία «ΚΛΗΜΗΣ», ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης από την «Οινοποιία «Ψαρούλη», o Γιώργος Κουτέλας από το κατάστημα εκλεκτών τοπικών προϊόντων «Τροφοπωλείον 51» και ο Κώστας Ξιάρχος, σεφ του εστιατορίου «Ιθώμη» στην Αρχαία Μεσσήνη.

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), που υποστήριξε οργανωτικά τα γυρίσματα της εκπομπής, που πραγματοποιήθηκαν στις 25 και 26 Μαΐου 2024 στην Καλαμάτα, σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί θερμά όσους συμμετείχαν μπροστά και πίσω από τις κάμερες, τους συμμετέχοντες επαγγελματίες, αλλά και όσους υποστήριξαν την όλη προσπάθεια.

«Η Καλαμάτα συνδυάζει τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά, αποτελώντας έναν ολοκληρωμένο προορισμό που προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Και εκπομπές τέτοιου είδους αναδεικνύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλα τα παραπάνω για να καταστεί η περιοχή μας ένας διεθνής τουριστικός προορισμός», αναφέρει ο ΣΕΜ στην ανακοίνωσή του.